välbefinnande

Unga människor ignorerar varningar från hudcancer

välbefinnande Unga människor ignorerar varningar från hudcancer
Anonim

Ny forskning har hävdat att ungdomar ignorerar varningar över risken för hudcancer från att sola, och tror att det inte är relaterat till dem.

En studie från British Association of Plastic, Reconstructive and Esthetic Surgeons (Bapras) fann att 28 procent av 18-24-åringar sa att risken för hudcancer inte skulle leda till att de spenderade mindre tid i solen i sommar.

Av dessa uppgav 43 procent att detta berodde på att hotet mot hudcancer inte påverkade dem, medan 19 procent inte inser att de hade risk att utveckla det.

Hälsoexperter hävdar att hudcancer för närvarande stiger, med uppskattningsvis 200 nya fall som diagnostiseras i Storbritannien varje dag.

Det hävdas även att melanom, den dödligaste formen av hudcancer, ökar speciellt inom yngre åldersgrupper och är nu den näst vanligaste cancer för personer i åldrarna 20 och 40 år.

Femtio kvinnor under 40 år dör av melanom varje år, men trots att nästan en femtedel av brittiska vuxna inte planerar att byta sina solvanor, varnar experter.

Och av de som prövade sa 30 procent att det berodde på att hudcancer inte korsade sig när man solade.

Kommentera, Barry Powell, medlem av Bapras och nationell klinisk rådgivare för hudcancer, sade: "Vi ser en ökande förekomst av melanom hos yngre människor, så det faktum att hudcancer inte tas allvarligt är oerhört oroande. Ett stort antal vuxna förstår fortfarande inte riskerna, särskilt de i de yngre åldersgrupperna.

"Många tycker att bara äldre människor kan dö av hudcancer men jag har sett hjärtfrekventa fall av patienter i 20-årsåldern, som bara börjar i livet, dör för att de har lämnat det för sent.

"Holiday tans börjar ofta att blekna på flyg eller resa hem. Däremot kan hudcancer vara dödlig och möjligen lämna permanent ärrbildning på kroppen. '

Dagens forskning tittade också på attityder för upptäckt av hudcancer och fann att 32 procent av människor skulle ha skäl att försena att få en mull eller ett märke på sin kropp kontrollerad, främst för att de inte skulle vilja störa deras läkare med något de trodde var så trivial.

När man frågade hur länge de skulle vänta innan man rådde med en läkare sa en av tio personer att de skulle vänta upp till tre månader innan de sökte professionell rådgivning. fyra procent skulle vänta mer än sex månader och ytterligare fyra procent - motsvarande nästan två miljoner människor - sa att de inte skulle få kontrollen alls.

Dr Mark Goodfield, president för British Association of Dermatologists (BAD), tillade: "Även om det kan tyckas trivialt, är det viktigt att se din läkare omedelbart om du ser tecken på en mol som förändrar form, färg eller textur.

"Diagnosticering av hudcancer tidigt gör en stor skillnad för framgången med behandlingen och dina chanser att överleva. Att göra en extra insats för att kontrollera förändringar i mol och gå till allmänläkaren kan spara ditt liv. "

Läkares Råd