hudvård

Du kan bli av med mörka ögonkretsen, säger hudvårdspersonal - och så här


hudvård Du kan bli av med mörka ögonkretsen, säger hudvårdspersonal - och så här
Anonim

Under-ögoncirklar är ett av de mest frustrerande hudvårdsproblemen att hantera - oavsett hur vild och avslappnad vi känner, de mörka påsarna gör oss alltid ser helt splittrade.

Och även med hjälp av en trovärdig underskuggare kan det vara svårt att helt dölja dem, särskilt när vi åldras.

Orsakerna

Anledningen till att dina mörka cirklar blir värre? Tyvärr är det ned till ett antal faktorer, förklarar ledande konsulent estetisk okuloplast kirurg Dr Sabrina Shah-Desai.

"Skinnet under ögonen blir tunnare och mer genomskinligt när vi åldras, vilket gör de små blodkärlen under ser mer synliga", säger hon.

Medan genetik och etnicitet båda spelar en roll - de med blekare hudtoner är mer benägna att drabbas av synliga mörka cirklar - livsfaktorer bidrar också till problemet ...

"Faktorer som sol exponering kan orsaka ökad pigmentering, " säger Dr Shah-Desai. "Brist på sömn och uttorkning genom överskott av alkohol och koffeinförbrukning kan också förvärra problemet, medan dålig hudvård kan ha samma effekt som att röka på ögonområdet."

Dessutom kan din höfeber delvis bero på. (Och här tänkte vi att en rinnande näsa var den värsta delen av pollensäsongen). "Allergier och ögonrubbning är också synder, vilket i sin tur gör huden tunnare och underliggande blodkärl mer synliga", tillägger hon.

Vad ska man göra

Den goda nyheten är att du kan minska dina mörka cirklar genom att välja rätt hudvårdsprodukter - men du måste checka dina etiketter eftersom inte alla anti-aging ingredienser görs lika när det gäller underskottsområdet ...

De två huvudingredienserna att se upp för? Se till att din grädde innehåller Vitamin C och K, rekommenderar Dr Shah-Desai. "Skydda din hud under ögonen med hjälp av en ögonkräm som innehåller båda vitaminerna - de kommer att lysa upp ären och hjälpa till att stärka blodkärlets väggar."

Fukt är också nyckeln, så välj en produkt som innehåller hydrerande hyaluronsyra, och hon tillägger, innan vi påminner oss om att applicera solskyddsmedel dagligen är det bästa sättet att skydda din hud mot ytterligare för tidig åldrande.

Om du känner att dina mörka kretsar behöver en extra hjälpande hand, eller om huden i ditt ögonområde blir crepey, säger Dr Shah-Desai att det finns mer intensiva lösningar du kan försöka, även om det kommer att innebära att du besöker en professionell. "En receptbelagd retinsyra kan blekna pigmentering och tjockna kollagen för att göra tunn hudplaster", tillägger hon.

Dessutom kan regelbundna professionella ögonskalor hjälpa till att ta itu med problemet, men du bör alltid leta efter en utövare som specialiserar sig på detta ansikteområde, lägger hon till.

Vad ska man försöka

Här är Dr Shah-Desais rekommendationer för produkter under ögat som kommer att minska de mörka cirklarna för gott ...

NeoStrata Bionic Eye Cream, £ 37

iS Clinical C Eye Advance +, £ 44, 99

Från: Prima

Läkares Råd