kondition

Yoga mot Pilates: Den stora debatten

kondition Yoga mot Pilates: Den stora debatten
Anonim

Din fysi raves om Pilates, men din löpande chum svär av yoga - ibland veta att träna kan lämna oss i en bit av en pickle. Och så den stora fitness debatten rumble på. Vi har valt de stora fem i ögonblicket och separerade fakta från fiktion så nästa gång du tränar kommer sakerna att bli lite tydligare!

Debat ett: Frivikter kontra maskiner

Det finns ett fall för både här och mycket av tiden beslutet kommer ner till personliga preferenser. Repertoaren av övningar du kan utföra med fria vikter är oändlig medan vikterna är relativt billiga, bärbara och praktiska. Du är mer benägna att engagera andra muskler för att upprätthålla god form som du lyfter och sänker vikten, och frivikt övningar tenderar att efterlikna vardagliga rörelser också. Maskiner, å andra sidan, är mindre tillgängliga, vanligtvis kräver ett gym medlemskap, men om det är rätt justerat kan det vara användbart att behålla korrekt form som du lyfter, en bonus om du är ny mot motståndsträning, återhämtar dig från skada eller lyfter en mycket tung vikt.

Domen: Balansera vad du tycker om med det du försöker uppnå, kom ihåg att byta upp din rutin är alltid viktig om du vill fortsätta att få resultat.

Debatt två: Löpband kontra asfalt

När det gäller att upprätthålla en jämn takt, kommer löpbandet till sin egen. Du kan verkligen gå till det när det gäller högre hastigheter utan rädsla för att falla av en kant, snubbla över en hund eller hållas upp av trafikljus. Löpbandet är också ett bra alternativ till asfalten när vädret är utmanande - vindmotstånd, kraftigt regn och varm sol kan alla vara tuffa på en löpare. Löpbandet är också knäckt mot lederna minskar påverkan, även om vissa hävdar att det här betyder att din kropp hamnar utan att konditioneringen ger vägkörning, vilket ökar risken för skada över tiden. En annan minus är att löpbandet effektivt driver dig framåt, så det mimar inte riktigt vägen, medan många tycker att kedsomheten faktiskt löper på plats för tråkig för ord.

Domen: Blanda och matcha dina terränger och ytor om du kan. Och tänka utanför löpband / asfaltlåda - spårlöpning, spårkurser och löpning på gräs är alla värda, inklusive i din rutin!

Debatt tre: Hög intensitet mot låg intensitet

Åh, den nuvarande stora debatten. Medan intensiteten där du tränar så ofta kommer ner till personliga preferenser, bör en balanserad rutin som syftar till att kryssa alla träningslådor inkludera båda. Högre intensitetsutbildning är utmärkt för att se snabba träningsvinster, det bränner ett ökat antal kalorier och har mer effekt på din kaloriförbränning efter träning. Det är också ett bra sätt att förhindra en platå samtidigt som du kan fortsätta med din favorit träningsform. Det finns många olika typer av högre intensitetsträning från en hård spinning-klass till ett vardagsrums kretssession som gör att du kan få en anständig träning på ett relativt kort tidsrymd. Lägre intensitetsträning å andra sidan erbjuder till synes färre snabbkorrigeringar, men det är ett underbart sätt att skörda många hälsofördelar (förbättrad hjärt- och kärlsjukdom, vikthantering, förbättrad mitokondriell funktion, för att nämna några ...) och eftersom du vanligtvis är arbetar långsammare, kan ha lägre risk för skada eller utbrändhet.

Domen: För att uppnå det bästa allsidiga fitnessprogrammet och utveckla en rutin kan du hålla dig över tiden, kombinera högre tränings träningspass med lågt till måttlig intensitets träning.

Debatt fyra: Pilates mot yoga

Med så många variationer som nu finns tillgängliga från Reformer Pilates till het yoga har valet aldrig varit större. Traditionellt tenderar Pilates att fokusera mer på kärnområdet, inklusive de djupa buken, de nedre ryggmusklerna och höftens och skinkorna. Det är denna aspekt som tjänat Pilates sitt rykte som träningsrutinen för dåliga ryggar. En Cochrane Review hittade Pilates effektiv för att förbättra ryggmärgen. Behållning och flexibilitet betraktas fortfarande som huvudkomponenter i Pilates rutin medan koncentrationen som krävs för att utföra Pilates rör sig långsamt och exakt gör det till en effektiv kroppsövning, även om det förmodligen inte är lika mycket som yoga. Medan yogastilar utvecklas ständigt och många klasser ger en total kroppsövning, andas, fokus och form tar ofta prioritet.

Domen: Om du letar efter förbättrad flexibilitet och avveckling samtidigt som dina muskler är en utmaning, kanske du vill tänka på yoga som din första port-of-call, men om du stärker bäckens och stammens muskler och strävar efter att En smickare tum är dina mål, Pilates är en bra satsning.

Debatt fem: Vågar mot kroppsfettövervakning

Medan många människor hittar en uppsättning grundläggande skalor kan vara ett användbart, snabbt överblick för att bestämma hur effektiv deras regim är, varje gång du kontrollerar läsningen på dina skalor, är du nådig med din sista måltid, dricker, hormonnivåer och matsmältningsverkningsgrad. Kroppsfettövervakning, samtidigt som den erbjuder mer detaljerad information, kan vara lika ojämn med faktorer som hydrering och måltid och övningstiming förvrängande resultat.

Domen: En uppsättning vågar som erbjuder båda är ett bra sätt framåt. Men samtidigt som man håller ögonen på kroppsfett och / eller viktförändringar kan det vara ett bra sätt att mäta dina framsteg, vara i överensstämmelse med hur och när man mäter , liksom mätfrekvensen, är en bra idé. Det här är viktigt för att det ska fungera som en motiverande åtgärd och inte som ett avskräckande. Det är också viktigt att uppmärksamma hur du känner, inte bara siffror.

Läkares Råd