sexuell hälsa

Yasmin (etinylestradiol och drospirenon): ett p-piller


sexuell hälsa Yasmin (etinylestradiol och drospirenon): ett p-piller

Yasmin Tablet full Details (Juni 2019).

Anonim

Vad är Yasmin?

Yasmin är ett kombinerat preventivmedelspiller, vanligtvis kallat bara "p-piller". Den innehåller två hormoner - ett östrogen och ett progestogen.

Även om det oftast tas för att förhindra oönskade graviditeter, är det kombinerade pillret ibland också föreskrivet för kvinnor som har problem med särskilt tunga, smärtsamma eller oregelbundna perioder. Ta det vanligtvis resulterar i lättare, mindre smärtsam och mer regelbunden menstruationsblödning.

Hur arbetar Yasmin?

Varje Yasmin tablett innehåller två aktiva substanser, etinylestradiol 30 mikrogram och drospirenon 3 mg. Dessa är syntetiska versioner av de naturligt förekommande kvinnliga könshormonerna, östrogen och progesteron.

Kombinerade piller som Yasmin övertar din naturliga menstruationscykel och arbetar huvudsakligen genom att stoppa dina äggstockar från att släppa ett ägg varje månad (ägglossning). De ökar också tjockleken på det naturliga slemmet i livmodern, vilket gör det svårare för spermier att passera från vagina till livmodern, liksom att tunna livmodern (endometrium), vilket gör det svårare för alla framgångsrika befruktade ägg till implantat där.


Menstruationscykeln


Du tar ett piller varje dag i tre veckor, sedan har en vecka paus innan du börjar nästa paket. Under din pillerfria vecka faller nivåerna av hormoner i ditt blod och du får vanligtvis en utblodsblod som är som din period.

Yasmin är samma som andra kombinationspiller innehållande etinylestradiol 30 mikrogram och drospirenon 3 mg. Dessa inkluderar Dretine och Lucette.

Läkares Råd