hudvård

Rynkor utjämning kosmetiska procedurer förklaras

hudvård Rynkor utjämning kosmetiska procedurer förklaras
Anonim

Förvirrad av Botox och förvirrad av kollagen? Läs vår guide till ansikts fyllare och ta reda på vilken - om någon - passar dig.

Hyaluronsyra

En sockerhärledd gel, hyaluronsyra (HA), injiceras i huden för att lägga till konturer där huden har börjat bli sallow, klumpa upp saggiga områden och släta djupa rynkor.

Hyaluronsyra är naturligt och absorberar mer än 1000 gånger dess vikt i vatten, följaktligen plumpingeffekten.

Det används främst för mellanhåriga och djupa rynkor, som de mellan näsan och hörnen av munnen, men kan också injiceras i linjer runt läpparna och pannan.

Ibland brukar det fylla området under ögonen för att kompensera för naturlig förlust av fett. Den första behandlingen håller vanligtvis fyra till sex månader.

Fördelar: Gör det bra, det är ganska naturligt och felaktigt det kan omedelbart vändas med ett enzym som heter hyaluronidas.

Nackdelar: Svullnad och blåmärken är vanliga, men brukar vara mindre än en vecka. Ojämn injektion kan orsaka klumpar och stötar, medan överanvändning kan göra att du ser puffig ut. Också i områden med större blodflöde, som läpparna, kan resultaten endast varas i två till fyra månader.

Syntetiska fyllmedel

Fillers som Sculptra berätta din kropp för att göra sitt eget kollagen. Det kan ta några månader för resultat att visa eftersom fyllmedel är beroende av att kroppen gör det hårda arbetet. Den vanliga rutinen är att ha behandlingar en gång i månaden i flera månader.

Den poly-L-mjölksyra som används i syntetiska fyllmedel är biokompatibel och biologiskt nedbrytbar. Det är mest effektivt för att radera djupa veckor och rynkor runt munnen eller för att fylla i ihåliga kinder. Fyllmedel varar i ett år eller mer.

Fördelar: Fyllmedel återställer ungdomlig volym i ansiktet och har en långvarig effekt. Och eftersom förändringar är gradvisa, det ser mer naturligt ut.

Nackdelar: Du kan lida ömhet och rodnad nära injektionsstället, det finns en liten risk för härdade knölar i tunnhudiga områden plus och du behöver seriöst tålamod för att se resultat. Det här är ingen snabbkorrigering.

Kollagen

Det ursprungliga fyllmedlet, kollagen, har blivit mindre populärt de senaste åren. Det brukade vara tillverkat av ko och bioengineered humant kollagen, men de nyare formerna är härledda från griskollagen, vilket mer liknar humant kollagen.

Kollagen utgör ca 80 procent av hudens djupare lager, men dessa fibrer bryts ner över tiden vilket gör huden förlorad elasticitet.

Kollageninsprutningar ger volymen för att släta ut linjerna. Den används bäst på fina linjer, och med djup rynkor.

Fördelar: Det har ett relativt naturligt utseende eftersom det är mer som din egen hud och det är mindre svullnad och blåmärken än med några andra fyllmedel.

Nackdelar: Det finns risk för klumpar och stötar, men kollagen kan vanligtvis masseras ner eller lösas genom att injicera kollagenas. Det är ett av de kortast förekommande fyllnadsalternativen, på cirka tre månader.

Botox

Botox eller botulinumtoxin A, produceras från det dödliga Botox-proteinet, vilket är ett nervblokerande toxin.

En liten mängd injiceras under huden, förlamande ansiktsmuskler. Det tas upp av nervändar mycket snabbt och efter tre eller fyra månader är dessa nervändar ersatta och reparerade.

Det används främst för att behandla linjer runt munnen, rynkade linjer mellan ögonbrynen och panna linjer.

Behandlingar behövs var tredje till fyra månader.

Fördelar: Det anses vara extremt säkert och har varit i bruk i 20 år med mycket få biverkningar. Det minskar omedelbart ansiktslinjer och rynkor och administreras enkelt.

Nackdelar: Det finns inte mycket bevis på Botox långsiktiga effekter.

Vissa människor lider av muskelsvaghet, utslag och milda allergiska reaktioner när för mycket injiceras eller när det injiceras felaktigt.

Du kan också drabbas av blåmärken, ömhet och viss svaghet i närområdet kring injektionen. Det kan ge ett "fruset ansikte" utseende. Plus, det varar bara några månader.

Fettinjektion

Autolog fetttransplantation eller mikrolipoinjektion innebär att du tar fett från någonstans på din kropp där du inte vill ha det och injicerar det i ditt ansikte för att öka volymen.

Du måste först fätta fettet, vilket innebär fettsugning eller en fristående procedur, där din läkare använder en nål eller kanyl som är fäst vid en spruta eller sugningsanordning för att avlägsna fettet.

Fettet steriliseras därefter, bearbetas och injiceras igen.

Fördelar: Eftersom du använder fett från din egen kropp, i motsats till syntetiska fyllmedel, ersätter du som för, så det finns mindre risk för allergiska reaktioner på främmande ämnen.

Nackdelar: Fetttransplantation är dyrare än andra fyllmedel eftersom det är en mer komplicerad och tidskrävande procedur.

Resultaten kan vara oförutsägbara; ibland kan det ta bara tre till sex månader.

Återhämtning är lite mer involverad; Det kan finnas betydande blåmärken där fettet skördades och svullnad där det injicerades igen.

Du riskerar också rodnad och potentiellt fettstötar under huden.

Vill du veta mer om frisk hud?

5 viktiga anti-aging regler: Vill du hålla din hud ser ung, fräsch, glödande och klumpig?

Få fastare hud: För att vinna striden mot för tidig åldrande måste du veta vad som orsakar det och slå tillbaka!

Stoppa rynkor i spåren: Ett par livsstil tweaks, rätt produkter och en hudnärande diet släpper, plumpar och hydratar huden för att få tillbaka den ungdomliga glöden.

Hur man förhindrar fina linjer: Stoppa dem i spåren innan de utvecklas med dessa behandlingar, tricks och gå till ingredienser.

Läkares Råd