välbefinnande

Kvinnor uppmanade att noggrant välja preventivmedel


välbefinnande Kvinnor uppmanade att noggrant välja preventivmedel
Anonim

Kvinnor spenderar upp till fem minuter att välja preventivmedel, även om nästan hälften har lidit en graviditetsskräck, hävdar nya forskningsanspråk.

Siffror publicerade av Family Planning Association (fpa) föreslår att nästan en av tre kvinnor i Storbritannien i åldrarna 18-49 spenderar upp till bara fem minuter att välja sitt föredragna preventivmedel.

Det är trots att nästan hälften av dem (47 procent) har varit i den position där de var eller kunde ha varit gravid när de inte ville vara.

Kommentera fynden sade fd: s chefschef Julie Bentley: "Bekymrad om graviditet är mycket vanligt, eftersom de känslomässiga och finansiella kostnaderna för en oplanerad graviditet kan vara extremt höga. Kvinnor leder upptagna liv fullt av krävande åtaganden och hamnar ofta på att prioritera andras behov ovanför sig.

"Men preventivmedel är en väldigt viktig fråga. Vi tycker att kvinnor borde sätta sig först och spendera tid för att se till att de har rätt metod för dem från det stora valet. "

Ms Bentley hävdade att preventivmedel för kvinnor inte bara är ett kliniskt beslut, det är också en livsstil och bör därför främjas på så sätt.

Man tror att det finns potentiellt två miljoner kvinnor som använder en preventivmetod att de inte är nöjda med och experter varnar om någon är missnöjd med sitt val de är mer benägna att sluta använda det och sätta sig i riskzonen för graviditet.

Föreningens nya forskning avslöjar också att viktökning och humörsvängningar är viktigare för kvinnor än könsdriven när de fattar beslut om preventivmedel.

"Det är ganska ledsen att kroppsbilden hittills har rådat i vår kultur, att kvinnor pressas till att oroa sig mer om hur de ser ut än hur de uppfyller sina sexliv är", konstaterade Bentley.

Läkares Råd