sexuell hälsa

Ska jag alltid vara otrogen?


sexuell hälsa Ska jag alltid vara otrogen?
Anonim

Fråga

Jag har alltid varit otrogen mot min fru redan innan vi var gift. Jag hade en mycket lång affär som varade fem år under vilken jag faktiskt blev gift.

Jag har alltid haft ett stort behov av sex (och mycket av det) men förutom de första sex månaderna av vårt förhållande - det här snabbt minskade med min fru.

Jag gillar inte mig själv för att leva så här men har en underbar dotter som jag älskar och kan inte leva utan. Min fru älskar mig - men självklart vet hon inte riktigt den riktiga jag.

För att göra det värre är jag mitt i en kärleksaffär med en yngre gift kvinna som jag är galet kär i och vem jag är i ett dilemma om att flytta in med.

Jag är orolig för att kunna vara trogen till den nya dammen i mitt liv och är också orolig för de konsekvenser och hjärtesorg som jag skulle orsaka om jag lämnade min fru.

Är vissa människor i princip otrogen? Kan de bara leva hela sitt liv på detta sätt?

Svar

Jag tror att vissa män är mycket benägna att vara otrogen än andra. Detta behöver inte nödvändigtvis göra med en hög sexdrivning - ofta är det mer att göra med tristess eller rädsla för engagemang. Men i ditt fall spelar en hög sexkörning också en roll.

Nu, vad verkar mig vara viktigast i allt detta är din dotter. Det kan hända att din fru - förresten - är medveten om att du spelar hemifrån. Kanske inte. Men ofta är kvinnor medvetna om denna typ av sak och antingen erkänner det aldrig ens, eller ignorerar det i hopp om att de därigenom inte kommer att rocka båten.

Jag pekar på att jag inte ger dig tillåtelse att fortsätta som du har varit, men jag säger att det är ett alternativ.

När det gäller den andra kvinnan, om du skrev till mig och sa att hon är allt du kan önska för resten av ditt liv, skulle det vara en annan sak. Men jag får känslan av att även om du skulle ångra att ge henne upp vet du också att du skulle komma över det och överleva.

Det verkar inte som en bra idé att äventyra allt du har - din fru, dina besparingar, ditt hus och din dotter - för något som du egentligen inte tycker är för livet.

Jag vet inte om du vet många skilda män. Jag gör. Och idag tenderar de inte att komma ut ur äktenskapet eller att de känner sig för stora. Självklart tar deras ekonomier ett dyk. Men ännu viktigare, även om de ska se sina barn ofta, är verkligheten att de knappt ser dem alls.

Detta händer för att barnen bor med ex-fru. Före fru är normalt mycket skadad och ibland bitter - och det är det enklaste i världen för henne att säga att barnet är sjuk eller att barnet inte vill se pappan eller att barnet vill gå ut med vänner istället för att träffa sin pappa. Fadern har lite tillbaka hit och brukar inte berätta vad som är sanning och vad är fiktion. Slutresultatet är extremt smärtsamt. Och många, många fäder - i själva verket den stora majoriteten - slutar faktiskt se sina barn inom ett år efter äktenskapsdelningen.

Ger detta dig mat för tanke? Jag hoppas det.

Så vad kan du göra med ditt behov av romantik och sex? Det kan hjälpa om du skulle kunna prata med det här. Det finns en organisation som heter Sex Addicts Anonym. Jag tror inte att du faktiskt är en missbrukare, men jag tror att du kan bli hjälpt genom att prata med dem (020 8946 2436).

Jag föreslår också att du går till någon Om du vill rådgöra med vad du vill och förväntar dig av relationer, och också varför har du ett sådant behov att experimentera utanför dem.

Jag vet att jag inte har kunnat ge dig ett bestämt svar på ditt problem, men jag hoppas att några av vad jag har sagt kommer att ge dig en aning om hur man går vidare härifrån.

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

David Delvin, GP, och Christine Webber, kön och relationer expert

Läkares Råd