välbefinnande

Varför dricker du kaffe på den värsta tiden på dagen

välbefinnande Varför dricker du kaffe på den värsta tiden på dagen
Anonim

Medan du normalt tar en kaffe på morgonen pendlar du i ett försök att vakna dig och känna dig vitaliserad, har forskning visat att detta faktiskt kan vara kontraproduktivt mot kroppens naturliga stresshormon i samband med alertness - känd som kortisol.

Detta hormon styrs av kroppens inre klocka och naturligtvis toppar mellan timmarna 8:00 och 9:00 för att ställa upp oss för resten av dagen.

En video från AsapScience avslöjar att om du dricker koffein under den här tiden, kommer den effekt som den normalt producerar att minska och istället bygger kroppen upp en tolerans mot koffein.

Tidigare forskning utförd av Dettenborn, Fries och Kirschbaum et al. - publicerad i International Journal of Psychophysiology - undersökte effekterna av koffeinförbrukning på kortisoluppvakningsreaktionen och hittade större hälsofördelar när deltagarna drack kaffe efter sin kortisolbromsning.

NHS-siffror anger att det genomsnittliga mugget av snabbkaffe innehåller cirka 100 mg koffein. Enligt Europeiska byrån för livsmedelssäkerhet rekommenderas att inte mer än 400 mg koffein konsumeras varje dag.

Personer som överskrider det här beloppet kan riskera sin hälsa och öka risken för problem som ångest, sömnlöshet, hjärtrytmstörningar och hjärtsvikt. Ungdomar och gravida är särskilt utsatta för risken med att NHS varnar för att för mycket koffein kan leda till fosterskador och i vissa fall missfall.

Martin Wattam - verkställande direktör för British Coffee Association - sa att det rekommenderas att gravida kvinnor inte "konsumerar mer än 200 mg koffein per dag från alla källor, vilket motsvarar 2-3 koppar kaffe".

Å andra sidan kommenterade Wattam: "Kaffe är en av de mest undersökta produkterna i världen idag och den överväldigande vikten av vetenskaplig information tyder på att måttlig kaffekonsumtion på 4-5 koppar per dag, motsvarande 400 mg koffein, kan ge en rad hälsoproblem.

"Studier har visat att kaffe kan minska risken för att utveckla typ 2-diabetes och Alzheimers och Parkinsons sjukdom, samt förbättra sportens prestanda och bidra till ditt dagliga vätskeintag."

Läkares Råd