välbefinnande

Varför skön hårborttagning är farligare än du inser

välbefinnande Varför skön hårborttagning är farligare än du inser
Anonim

Oavsett om du väljer att ta bort ditt pubic hår eller inte, är det självklart helt upp till dig. Men övningen av rakning, vaxning eller användning av sax leder till ett överraskande antal skador i Amerika, enligt en ny studie.

Undersökningen som publicerades i JAMA Dermatology visade att ungefär en fjärdedel av personer som preparerade sitt skönhetshår också hade haft skador. De vanligaste olyckorna var nedskärningar, följt av utslag eller brännskador. I 1, 5% av fallen krävde skador läkarvård.

Undersökningen genomfördes av en urolog vid University of California San Franciso. Dr Benjamin Brever upptäckte att 3% av de vuxna som kom till A & E vid universitetssjukhuset var där på grund av grooming skador, rapporterar TIME.

Brever undersökning var avsett att avgöra vilka pubic hair grooming alternativ var säkraste. Forskningen fann att mer än 60% av skadorna var relaterade till nedskärningar, så barbering kan vara farligare för vissa människor.

Och det är värt att notera att nedskärningar på detta område kan göra människor mer sårbara för infektioner, inklusive STI.

Hans råd för människor som ofta skadar sig själva? Helt enkelt, brudgummi mindre ofta och ta av mindre hår för att besöka läkaren.

Läkares Råd