sexuell hälsa

Varför är sex svårt?

sexuell hälsa Varför är sex svårt?
Anonim

Fråga

Vi har varit gifta i fyra år. Vi har försökt att ha ett ordentligt samlag, men vi har aldrig lyckats.

Varje gång jag trycker in i hennes vagina blir min penis ljusröd och går inte in.

Jag ejaculerar och hon orgasmer ofta. Ändå kan jag aldrig faktiskt komma in i hennes vagina.

Vi kommer båda snart att vara 30 och är angelägna om att ha barn. Vi är båda mest oroliga över detta och kan inte tro att sex är så svårt för oss.

Kan du ge råd? Jag vet kanske att jag borde se en läkare, men som du kan förstå känner vi oss väldigt nervösa, edgy, rädd, etc. om hela denna fråga.

Svar

Tja, du kan inte sortera ut det själv, jag är rädd.

Tiden har kommit för att båda ska undersökas av en sympatisk läkare och ge praktiska råd. Experterna i detta problem är kvinnliga läkare som har utbildats av institutet för psykoseksuell medicin. De arbetar mestadels i familjeplaneringskliniker, men en del övar privat.

Jag försäkrar dig om att de ser detta problem varje vecka i året - så de är väl vana vid det. Det är möjligt att din fru har en fysisk obstruktion av något slag. Men statistiskt är det mycket mer sannolikt att hon har en "skärpning" av de vaginala musklerna. (Vänligen se artiklarna om vi skrev kallat "Smärtsamt samlag (dyspareunia)" och "Vem ska kontakta för sexterapi".)

Jag har personligen sett flera hundra par i din situation som har botats. Så försök inte. Få den hjälp du behöver. Och mitt råd är att göra ett möte med din lokala familjeplaneringsklinik idag!

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd