lever, njure och urinvägar

Varför har min urin bitar i den?

lever, njure och urinvägar Varför har min urin bitar i den?
Anonim

Fråga

Ibland när jag urinerar är det extremt grumligt.

Jag har urinerat i en behållare för att titta på den och det finns massor av små partiklar i den. Om provet lämnas sätter det sig alla i botten.

I en 25 ml provflaska är den resulterande pelleten cirka 5 ml. Jag har ingen smärta på att passera vatten eller några andra symtom.

Svar

Det låter verkligen som om du har symptom som kräver ytterligare undersökning.

Jag ser att du har haft en historia av njurstenar. Du är noga medveten om att "stenar" kan uppstå inte bara i njurarna, men i andra delar av urinvägarna.

När en person har utvecklat mer än en sten, är han eller hon mer sannolikt att utveckla andra. Du måste prata med din läkare om dina symtom och ordna ett urval ur urinen som ska testas för att utesluta infektion.

När du pratar med dig om din tidigare medicinska historia, yrke och kostvanor och undersöker dig följaktligen, kan din läkare bestämma en kontroll av smink eller sammansättning av din urin skulle vara tillrådligt.

Detta skulle göras genom att analysera en 24-timmars samling av din urin, kontrollera sådana saker som: volym, surhet, kalcium, natrium, urinsyra, oxalat, citrat och kreatinin (en biprodukt av proteinmetabolism).

Laboratoriet kan också kunna bestämma sammansättningen av sediment eller grus som du passerar.

En röntgen av njurarna, urinblåsorna och blåsan med ytterligare bildbehandling, om så krävs, såsom en ultraljudsskanning eller intravenöst urogram (IVU), skulle bidra till att bekräfta eller förneka förekomsten av nya stenar och uträtta sin position.

Som du förmodligen vet från tidigare erfarenheter, behöver de flesta stenar inte kirurgisk behandling och kan passera genom urinsystemet med 2-3 vatten per dag för att hjälpa dem att flytta dem.

Stenförebyggande är mycket viktigt. För att uppnå detta måste deras orsak bestämmas.

Beroende på din urinanalys och sammansättningen av ditt grus kan du bli ordinerad läkemedel för att förhindra att sten bildas i framtiden och / eller ges specifika kostråd.

Jag är glad att se att du inte har några smärta eller signifikanta nedre urinvägssymtom för närvarande.

Om du befinner dig att ha stenar, inkluderar indikationer för operationen;

  • Återkommande urinvägsinfektioner
  • En sten som är för stor för att passera på egen hand och / eller orsakar konstant smärta
  • En sten som blockerar urinflödet, skadar njurefunktionen eller orsakar konstant blödning eller blir gradvis större (som ses på uppföljning av röntgenstudier)
  • Du kommer att vara glad att veta att kirurgisk behandling idag innebär sällan en stor operativ procedur

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd