sexuell hälsa

Varför blöder jag efter sex?

sexuell hälsa Varför blöder jag efter sex?
Anonim

Fråga

Jag är en 25-årig kvinna. På senare tid började jag blöda med sex med min partner. Det här är andra gången det har hänt och jag är helt orolig.

Första gången det hände för några månader sedan ignorerade jag det bara. Jag trodde att min tid bara hade kommit tidigt.

Men det var inte min period eftersom blödningen stannade men det stod fortfarande inte för mig. Nu när det har hänt igen börjar jag tro att det är något fel på mig.

Jag känner ingen smärta i magen eller någonstans. Vad orsakar denna blödning? Ska jag vara orolig?

Svar

Det är viktigast att du plockar upp modet att gå till din läkare för en undersökning för att ta reda på orsaken till blödningen efter kön.

Jag kan inte vara helt säker på din fråga, men den mest troliga orsaken är en livmoderhals "erosion", som inte är något att vara orolig över.

Till det blotta ögat ser det ut som en bete på livmoderns hals, som är benägen att blöda vid kontakt under sex.

Erosioner kan mycket enkelt behandlas genom uppvärmning eller frysning av blödningsytans yta, antingen under en kort bedövning eller i polikliniken vid gynekologiska avdelningen på ditt lokalsjukhus.

Din läkare kommer antagligen att ta tillfället i akt att utföra en intern (bäcken) undersökning för att bedöma storleken och formen på din livmoder och äggstockar och kan också ta ett livmoderhalsprov om du inte är uppdaterad eller swabs för att utesluta infektion som en orsak till blödningen.

oroa dig inte! Chanserna att det beror på någonting seriöst är extremt små, och vanliga orsaker behandlas lätt, så ju tidigare du har kontrollerat det bättre!

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd