behandling utomlands

Vilka länder är populära för infertilitetsbehandling utomlands?


behandling utomlands Vilka länder är populära för infertilitetsbehandling utomlands?

16 svenska hits på 6 minuter - Intim (Finns nu på spotify) (Juli 2019).

Anonim

Du kan få tillgång till infertilitetsbehandling här i Storbritannien på NHS, så länge du uppfyller ålders- och hälsokriterierna och har försökt att bli gravid naturligt under en tillräckligt lång tid. Men i verkligheten varierar tillgängligheten av infertilitetsbehandling kraftigt över hela landet, vilket leder till att många par söker den behandling de så desperat behöver någon annanstans. Även med en eller två omgångar av NHS-infertilitetsbehandling, uppfattar många par fortfarande inte, och med brittiska kostnader som överstiger 4 000 kr per in vitro fertiliseringsperiod (IVF), har de helt enkelt inte råd att fortsätta behandlingen här.

Populära länder för infertilitetsbehandling

Det finns ett stort antal länder att välja mellan när det gäller infertilitetsbehandling utomlands, inklusive vissa som normalt inte ses på den vanliga marknaden för medicinsk turism. Inte överraskande är de mest populära destinationerna de som erbjuder de lägsta priserna och det bästa värdet över allt. Du kan jämföra priser på fertilitetsbehandling utomlands, online.

Dessa länder, rankade på bekostnad av en enda cykel av IVF-behandling, inkluderar:

  • Ukraina 1150 £.
  • Turkiet £ 1250.
  • Litauen £ 1275.
  • Ungern £ 1500.
  • Tjeckien £ 1900.
  • Grekland £ 2500.
  • Spanien £ 3, 500.

Övriga kostnader och överväganden

Att välja ditt land för infertilitetsbehandling innebär mycket mer än att titta på kostnaden för en enda cykel av IVF. Du måste också titta på kostnaden för resor och boende, liksom hur bekväm du kommer att känna vid en tidpunkt då du är den mest utsatta. Det är därför Spanien är lika populärt som Ukraina, trots att det är nästan tre gånger priset. När par tänker på var de vill vara när de genomgår en så personlig och känslomässig behandling, kan solens och avslappnade värmen i Spanien verka mycket mer tilltalande än en kylig före detta sovjetrepublik.

Flera besök

Om du inte är så lycklig är chansen att du kommer att behöva göra mer än ett besök på ditt valda infertilitetsbehandlingsdestination, så folk tenderar att välja platser nära hemmet som är enkla och prisvärda att komma till. Indien kan ha några av de lägsta priserna i världen, med över 500 kliniker och stor erfarenhet på fältet, men det är inte någonstans som de flesta brittiska par har råd att besöka mer än en gång. Med billiga budgetflyg är europeiska kliniker dock mycket mer praktiska och populära.

Vad ska du tänka på?

Naturligtvis är priset inte det enda övervägandet när man väljer en infertilitetsklinik utomlands. Det finns också ett antal juridiska, moraliska och etiska problem som påverkar valet av destination för din IVF-behandling. Till exempel lockas många brittiska par till platser som Ukraina och Ryssland på grund av att de är surrogatmödrar lättillgängliga, medan andra lockas av lagar som skyddar identiteten hos spermadonorer och äggdonatorer, såsom de i Tjeckien och Grekland. I andra fall, till exempel i Turkiet, är infertilitetsbehandling inte ens ett alternativ om du inte är ett gift, heteroseksuell par.

Olika länder är populära hos par under olika omständigheter, och det är viktigt att välja ditt land noggrant utifrån din egen situation, inte bara på pris eller plats.

Vill veta mer?

Vad är medicinsk turism?

Var kan jag gå till medicinsk behandling?

Är det billigare att åka utomlands för operation?

Var kan jag få ett offert för behandling utomlands?

Vilka är praktiska möjligheter att gå utomlands för behandling?

Vilka är riskerna med att åka utomlands för behandling?

Vilken försäkring behöver jag för behandling utomlands?

Vad ska jag se upp för när jag väljer behandling utomlands?

Vad ska jag tänka på när jag väljer ett medicinskt turistmål?

Vad kostar kostnaden för operation utomlands?

Hur kan jag kolla in ett sjukhus eller klinik utomlands?

Vad ska jag fråga sjukhuset eller kliniken utomlands?

Hur kan jag jämföra olika sjukhus och kliniker utomlands?

Vilka är de vanligaste medicinska turismfel?

Vad är en medicinsk turism facilitator eller byrå?

Vilka länder är populära för tandvårdsbehandling utomlands?

Vilka länder är populära för kosmetisk kirurgi utomlands?

Vilka länder är populära för överviktskirurgi utomlands?

Kommer NHS betala för min behandling utomlands?

Läkares Råd