behandling utomlands

Vad är medicinsk turism?


behandling utomlands Vad är medicinsk turism?
Anonim

På något sätt är medicinsk turism inget nytt. Så långt tillbaka som romerska tider och borta har människor rest från sitt hemland till platser som kurorter som erbjöd helande behandlingar.

Idag är medicinsk turism dock stort företag, med miljontals människor på resande över hela världen för att få tillgång till behandling. Patienter från Förenade kungariket är en väletablerad del av denna trend, går för medicinsk behandling utomlands i hela Europa och längre bort.

Varför väljer folk medicinsk turism?

Du kan välja att resa utanför Förenade kungariket för dina vårdbehov av flera orsaker, beroende på hälsotjänsten i hemmet och ditt medicinska tillstånd. Dessa skäl inkluderar:

  • Lägre kostnader - behandlingar utomlands kan ofta hittas till en bråkdel av priset i Storbritannien.
  • Brist på sjukförsäkring - medicinsk turism erbjuder ett överkomligt alternativ till dyra privata sjukvårdskostnader och till stigande privata sjukförsäkringspremier.
  • Inget väntande - även med regeringens mål kan NHS fortfarande ha långa väntelistor för behandling, upp till 18 veckor, men genom att resa kan man få behandling betydligt tidigare.
  • Nya behandlingar - vissa medicinska turistmål erbjuder behandlingar som kanske inte är tillgängliga eller tillgängliga, hemma.
  • Specialisttjänster - många medicinska turistmål är specialiserade inom sitt område, till exempel tandvård eller kosmetisk kirurgi.

Var går folk för medicinsk turism?

I allmänhet sker medicinsk turism mellan utvecklade länder och utvecklingsländer. Till exempel reser vissa brittiska och andra västeuropeiska länder till lägre europeiska länder och nya, före detta sovjetiska stater. Amerikaner och kanadensare reser till Mexiko och Latinamerika och människor från hela världen reser till de medicinska turismens hotspots i Thailand, Singapore och Malaysia. Patienter från Förenade kungariket har rätt till medicinsk behandling någonstans i EU på grund av senaste lagstiftningsändringar - men om du finansierar din behandling privat, kan du välja att gå någonstans i världen.

Även om anläggningar i dessa utvecklingsländer kan vara lika bra som de är i industriländer, är lokala lönekostnader och levnadskostnader ofta mycket mindre, vilket leder till lägre priser.

Vilka behandlingar kan du resa för?

Medan medicinsk turism har sitt ursprung i enkla förfaranden, såsom kosmetisk kirurgi och tandvård, kan du idag få nästan vilken behandling som helst utomlands, inklusive komplicerat hjärt-och kärlarbete, omfattande ortopedi som höft- eller knäbyte och invecklad fertilitetsbehandling.

Eftersom leverantörer investerar i de allra bästa faciliteterna och utrustningen för att locka till sig mer verksamhet, växer både standard och utbud av behandlingar snabbt. I många länder stöder regeringen aktivt medicinsk turismmarknad för att öka turismen och förbättra de medicinska förutsättningarna för sitt eget folk. I UAE har till exempel miljoner dollar investerats i Dubai Medical City, som erbjuder världsklassteknik och medicinsk expertis.

Är medicinsk turism för mig?

Det finns ett antal faktorer att tänka på innan du väljer medicinsk behandling utanför Förenade kungariket, men för många är det ett enkelt och mycket effektivt sätt att få den behandling de behöver när de behöver det, till ett pris som de har råd med. Dessutom får du en bra upplevelse och en minnesvärd semester i fyndet.

Vill veta mer?

Var kan jag gå till medicinsk behandling?

Är det billigare att åka utomlands för operation?

Var kan jag få ett offert för behandling utomlands?

Vilka är praktiska möjligheter att gå utomlands för behandling?

Vilka är riskerna med att åka utomlands för behandling?

Vilken försäkring behöver jag för behandling utomlands?

Vad ska jag se upp för när jag väljer behandling utomlands?

Vad ska jag tänka på när jag väljer ett medicinskt turistmål?

Vad kostar kostnaden för operation utomlands?

Hur kan jag kolla in ett sjukhus eller klinik utomlands?

Vad ska jag fråga sjukhuset eller kliniken utomlands?

Hur kan jag jämföra olika sjukhus och kliniker utomlands?

Vilka är de vanligaste medicinska turismfel?

Vad är en medicinsk turism facilitator eller byrå?

Vilka länder är populära för tandvårdsbehandling utomlands?

Vilka länder är populära för kosmetisk kirurgi utomlands?

Vilka länder är populära för överviktskirurgi utomlands?

Vilka länder är populära för infertilitetsbehandling utomlands?

Kommer NHS betala för min behandling utomlands?

Läkares Råd