graviditet och familj

Vad är en bicornuate livmoder?


graviditet och familj Vad är en bicornuate livmoder?
Anonim

Fråga

Min fru och jag förlorade vår sonson genom ett missfall i förra månaden.

Min fru graviditet hanterades av Nordhospitalssjukhuset i Basingstoke.

Trots att de har varit fantastiska har vi nu ett möte för att se vår förlossningsvårdare och vi skulle vilja ha lite information om en bicornuate livmoder innan vi ställer några frågor till honom.

Eventuell hjälp eller råd du kan ge oss skulle uppskattas.

Svar

En bicornuate livmoder är en livmoder som är ungefär hjärtformad istället för den mer normala päronformen.

I vissa kvinnor accentueras hjärtformen, så att de två övre delarna av livmodern blir långsträckta.

Detta är en medfödd abnormitet som härrör från ett misslyckande av det embryonala kvinnliga könsorganet (äggledare, livmoderhalsen, livmoderhalsen och vagina) för att bilda sig ordentligt.

Cirka 3 procent av kvinnorna har en sådan abnormitet och många blir gravida.

Problem med missfall och för tidigt arbete förekommer fyra gånger så ofta som vanligt när livmodern är missbildad eftersom muskelväggarna inte sträcker sig lika bra som vanligt men majoriteten av kvinnorna kommer att bära sina barn till sikt.

Den förändrade formen av livmodern gör breechpresentation (botten första bebisar) och tvärgående lögn (spädbarn ligger i sidled i livmodern) vanligare och upprepade breechpresentationer eller tvärgående lögner kan vara den första ledningen att kvinnans livmoder är faktiskt bicornuate.

På grund av formen av livmodern kan de regelbundna muskelkontraktionerna i livmoderns muskler i arbetet inte vara lika effektiva, vilket leder till en femtedel av kvinnor med bicornuat livmoder som kräver en kejsarsnitt vid leverans.

Dock går fyra femtedelar till en normal vaginal leverans. Det är också vanligare att ha en bibehållen placenta efter födseln, så att någon kvinna med en bicornuate livmoder kommer att få hennes arbete noggrant övervakad.

Förhoppningsvis hjälper ovanstående information att förklara vad ett bicornuat livmoder är och hur det kan påverka graviditeter.

Be din egen läkare om det finns ytterligare information om din frus graviditet som skickats av sjukhuset som skulle hjälpa till att förklara vad som gick fel så att du har tillgång till detta innan du träffar konsulten inom en snar framtid.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd