värk och smärtor

Vad är Alexander-tekniken?


värk och smärtor Vad är Alexander-tekniken?
Anonim

Fråga

Min fru säger att mina axlar är för böjda och det får mig att luta mig framåt och böja mig.

Hon har hört talas om en metod som kallas Alexandra-tekniken. Kan panelen peka mig i rätt riktning?

Svar

Jag har gjort lite forskning och hittade lite information för dig.

Men innan du går längre måste du vara medveten om att denna teknik tycks kräva löpande utgifter.

Jag har ingen personlig erfarenhet av denna teknik, och jag kan inte säga om de påståenden som görs för effektiviteten kan dokumenteras av kontrollerade vetenskapliga kliniska prövningar.

Om du har runda axlar spelar det ingen roll om du inte lider av några symtom, bara så länge som din kroppsställning inte beror på en ryggradskurva.

Om du tycker om en god allmän hälsa och det inte finns någon familjehistoria med ryggradsmärkning, skulle jag vara benägen att acceptera hur du är och gå vidare för att se rådgivaren på ditt lokala gymnasium för att få lära dig en träningsplan som du kan göra för att förbättra din muskelton och hållning.

Om du har några symtom, föreslår jag att du diskuterar dessa med din läkare innan du ser en fysioterapeut. Informationen för dig följer:

Alexander-tekniken handlar om förändring. Det gör att vi kan känna igen och befria oss från omedvetna lager av muskulösa och mentala vanor och därmed öppna upp för möjligheter som vi aldrig ens hade föreställt oss.

Tekniken är en pedagogisk process där du, eleven, genom lektioner eller gruppklasser, lärs av en lärare att driva förändringar som du väljer att göra.

I slutet av 1800-talet inledde en ung australsk skådespelare ett självobservationsprogram i hopp om att han skulle lösa ett bestående röstproblem och kunna utöva sin skådespelarkarriär.

Han avslöjade och befriade sig från sina dolda lager av vana och började lära andra sina upptäckter. Den unga skådespelaren var FM Alexander.

I mitten av det tjugonde århundradet bildades Alexander-tekniken, beundrad av filosofer, läkare, forskare, pedagoger och många individer som uppskattade större lättnad med vilka de kunde leva sina liv.

Det finns nu kurser för lärare i Alexander-tekniken i många länder och över 2000 lärare världen över. Mer information om tekniken finns på STAT-webbplatsen.

Alexander-tekniken är inte svår att lära sig men det tar tid, så för att få grundläggande färdigheter rekommenderas en första kurs på 30 lektioner.

Eftersom studiet av tekniken är en väldigt personlig och individuell process kanske du vill överväga att kontakta flera lärare i ditt område och besöka var och en av dem för en introduktionslärning innan du väljer en lärare för en lektion.

Kostnaden för lektioner varierar beroende på plats och erfarenhet av läraren, men du borde förvänta dig att betala mellan £ 25 och £ 30 per lektion beroende på lärare och ort.

Många lärare erbjuder reducerade priser för blockbokningar eller speciella omständigheter och brist på pengar borde aldrig utgöra ett hinder för att lära sig tekniken. Lektionerna varar i 30-40 minuter beroende på dina behov och lärarens preferenser.

Alexander-tekniken lärs på en-till-en, lärare / elev.

Gruppinledande kurser som drivs av STAT-medlemmar finns tillgängliga på många områden, men de är bara för att presentera teknikerna och kan inte erbjuda de omständigheter som är nödvändiga för varaktig förändring. För komfort borde vanliga, löstagbara kläder bäras.

Du hittar byxor mer lämpliga än kjolar.

Kvalificerade lärare har alla genomfört en treårig heltidsutbildning på en STAT-godkänd kurs, är försäkrade och är bundna av bolagets Code of Professional Conduct.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd