sexuell hälsa

Vad är en sexuell hälsokontroll?

sexuell hälsa Vad är en sexuell hälsokontroll?
Anonim

Fråga

Jag tycker att det skulle vara en bra idé att få en kontroll på min lokala hälsoklinik, men jag är lite nervös när det gäller vad som är inblandat. Skada de dig?

Jag verkar inte hitta någon information om den någonstans.

Svar

Jag antar att du menar din klinik för genitourinary medicine (GUM). Dessa finns oftast inom stora sjukhus.

Jag har jobbat i några av dessa under årens lopp, och jag kan säga att de idag är ganska trevliga och välkomnande platser. Vid vissa sessioner kan du bara släppa in; För andra måste du göra ett möte.

Jag skulle råda dig att ringa upp först. Du behöver inte en GPs brev. Samrådet är helt konfidentiellt, och ingen kommer att skriva till din läkare (eller berätta för någon annan).

Du börjar med att prata med klinikdoktorn. Då går du på soffan och han / hon gör en kort undersökning av dina könsorgan. Då går du noga till ett annat rum, där en sjuksköterska eller tekniker kommer att ta vattkoppor från din penis för att skicka till laboratoriet. Det gör inte ont.

Om du har någon penileurladdning tar de en liten del av det och tittar på det under mikroskopet. Inget av detta är ont! Men nästan alla har också blodprov - vilket givetvis innebär en jab i armen.

Några testresultat är tillgängliga omedelbart, medan andra tar några dagar att komma tillbaka.

Mitt råd: Om du är osäker på din sexuella hälsa, fortsätt!

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd