baby och småbarn

Vad betyder dessa gråt?

baby och småbarn Vad betyder dessa gråt?
Anonim

Det är ett mysterium först, men du kommer snart att känna igen vad din baby gråter för. Varje ny mamma har varit där. Din lilla bunt av glädje är äntligen i dina armar.

Men snarare än att titta på dig kärleksfullt och gurgla sött med tillfredsställelse, är din vackra bebis en otroligt vacker skugga av puce. Hennes ömtåliga egenskaper är förknippade med olycklig raseri när hon avger en högklackad svans som träffar dig i magen i magen.

Du greps av en blandning av rädsla och panik. Du vill lugna henne och lugna henne snabbt. Men du är inte säker på var du ska börja ...

Varför ditt barns skrik är normalt Det kan vara hjärtskärande att lyssna på ditt barns gråta, men det är deras första och mest effektiva sätt att kommunicera med dig.

Kom ihåg, din bebis är en mycket smart liten varelse som snabbt lär sig den värdefulla lektionen att när hon gråter kommer du att springa.

Det är därför hennes gråt ökar vid två till tre veckor, når en topp på sex till åtta veckor, sedan släpper ner sig som hon upptäcker att en coo och ett leende kan vara ganska bra att ta tag i mammas uppmärksamhet också.

Men självklart i de första få sovmånaderna kan det vara mycket svårt, om inte omöjligt, att se ljuset i slutet av tunneln. Dessutom är många nya mammor lite överraskade av sin egen reaktion på deras barns gråt.

Innan du har upplevt det, kan du helt enkelt inte föreställa dig hur störande det kan vara.

Din bebis sobbar påverkar dig som ingenting annat. Det är ett ljud som pierces din väsen. Mums har ett biologiskt svar när deras barn gråter, förklarar författare och barnläkare Dr Robert Sears.

"Deras spädbarns skrik utlöser frisättningen av hormonprolactin, dubbed" mothering hormonet ", vilket skapar en uppmaning att plocka upp barnet och möta hans behov. "Eftersom de är trådbundna för att svara på det här sättet, tenderar mamma att vara tuffa på sig själva, särskilt när deras barn verkar gråta otänkbart."

Att inse att ditt barns tårar är normala och att din reaktion på dem också är helt naturlig gör det inte alltid lättare att leva med.

Men lär dig att skilja mellan ditt barns olika skrik kommer att göra det möjligt för dig att lugna och trösta henne snabbare.

Här är några ledtrådar som hjälper dig att reda på vad din baby försöker berätta för dig.

Jag är hungrig...

"Hungerskrig har en högkvalitativ kvalitet, med gråten börjar ofta långsamt och byggas upp över tiden. I högsta fall kommer det att låta högt och rytmiskt. Han kanske hade sin hand i munnen och försökte suga medan han grät.

Men så snart du plockar upp honom är chansen att han kommer att sluta. Han förutser redan matningstid och lättnad som kommer att medföra.

Barn varierar i hur mycket mjölk de behöver. Om det har varit ett tag sedan du senast matade honom är det värt att se om han vill ha mer.

Jag har ont...

Om du har tur, hörs inte detta gråta förrän han har sin första jab på åtta veckor, för en gång hört, är det aldrig glömt.

Det är mer av en skarp skrik än ett gråt, följt av en kort period där barnet slutar andas eller gasar för luft.

Upprepade angrade skrik följt av ett annat piercing skrik, även efter att ha tagit honom upp, är ett säkert tecken på att han behöver akut uppmärksamhet.

Kolla på en alltför tight blöja, eller kanske en klibbig flik irriterar honom någonstans.

Jag är uttråkad...

Ett rop på uppmärksamhet som vanligtvis börjar med att fussing och bygger upp till en crescendo om inte svarat på kan vara ned till tristess.

Annorlunda från hungerskriet kommer den uttråkade bebisen ofta att förskjuta sitt beteende med försök att få din uppmärksamhet, till exempel leende eller vocalising.

Din baby vill nog ha lite mild handling, till exempel att titta på dig, några leksaker eller mobiler.

Han kanske också vill prata med, eller ha en förändring av landskapet. Men om du flyttar honom och plockar upp honom hjälper det inte, kolla efter en smutsig blöja. Alternativt kan han behöva linda.

Alltför mycket ...

Det har varit en lång dag för dig, så tänk dig hur länge det måste ha verkade din baby! Skrik av att släcka ånga och rastlöshet uppträder vanligen vid slutet av dagen.

Det börjar som en flapp, frågar efter uppmärksamhet, och fortsätter att stiga i stig och intensitet. Din baby kan "behöva" vara rastlös vid denna tid för att slå sig ner.

Försök flytta honom från högljudda ljud och andra människor. Syng till honom, viska tyst i hans öra, gnida ryggen. Se om han kan lugna sig och slappna av. Oavsett hur hemskt ditt barns gråt verkar nu, ta hjärtat.

Efter tre månader kommer hans tårar att bli mycket mindre frekventa (medan en nyfödd gråter i genomsnitt tre timmar om dagen, med 12 veckor som går ner till en timme).

Innan du vet det, kommer han att cooing, blåsa kyssar och säga "mamma" och "dada".

Så även om du aldrig blir expert på att avkoda hans gråt, kommer gråtfasen att vara över snart och du kommer att gå vidare till andra lika spännande utmaningar som att lyssna på honom och chatta non-stop genom sina småbarnsår!

Andra läser:

Varför gråter spädbarn?: Varför gråter spädbarn, och vad kan du göra när din baby hyler inkonsolabelt?

Hitta ett barnnamn: Vi har en samling av mer än 6000 pojkar och flicknamn.

Fallgroparna med att vara en ny förälder ser på hur man kan rensa bort dem med råd och tips från våra föräldraexperter.

Läkares Råd