lever, njure och urinvägar

Vad utgör en diet med låg fetthalt?


lever, njure och urinvägar Vad utgör en diet med låg fetthalt?

- 24 kg på 14 veckor | Gå ner i vikt med dessa enkla tips | Mikaelas viktresa (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Jag har just blivit utsläppt från sjukhuset efter akut cholecystit (du kommer att se att jag är den klassiska kvinnan, fet och 40!).

Ironiskt nog har jag förlorat tre stenar i vikt detta år efter en mycket låg fetthalt och uppenbarligen har jag fått råd att fortsätta med detta.

Jag kommer att få min gallblåsa bort elektriskt på ungefär två månader, men skulle uppskatta dina råd om exakt vad som utgör en låg fet diet i samband med cholecystit.

Ska jag undvika alla mejeriprodukter, eller är skummjölk och stallost okej? Och kan jag använda små mängder lätt oljespray för ugnskokta grönsaker, etc eller är jag bäst att inte?

Jag ska göra vad som är bäst, men behöver bara lite vägledning om hur låg fetthalt en fetthaltig diet måste vara under dessa omständigheter.

Svar

Egentligen de dietister som arbetar med kirurgerna bör ge dig alla de råd du behöver om detta.

Det finns inga absolutter i livet. Gallblåsan är en del av kroppen som styr frisättningen av gallan. Galls jobb är att hjälpa kroppen att smälta fett.

Det är faktiskt levern som producerar gallan så att du fortfarande kan smälta fett.

Men utan en gallblåsa kommer din kropp att finna det svårare att klara av den genomsnittliga nivån av fett i en typisk diet.

Det handlar faktiskt om kvantiteter. Du måste allmänt begränsa allt som är fet. Jag tror att du tänker längs de rätta linjerna.

Bara gå lite fett så mycket som möjligt och minska mängden fett i dina måltider.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd