depression

Vad kan jag göra om kronisk depression?

depression Vad kan jag göra om kronisk depression?
Anonim

Fråga

Jag har lider av kronisk depression i över tio år och jag går för närvarande genom mitt tredje stora försvar.

Jag har självskadad intermittent under de senaste tio åren.

Jag ser en psykiater som polikliniker och jag ser regelbundet min läkare, men de är båda överens om att det finns lite att de kan göra för att hjälpa till med ett sådant långsiktigt problem.

Min GP är mycket stödjande men jag känner mig inte bekväm med psykiateren. Jag känner mig oförmögen att prata med honom.

Min depression har ingen anledning att jag kan identifiera, så han blir bara korsad när jag inte har något att diskutera. Men diskutera hur bra mitt liv är, skulle bli slöseri med tid!

Hans enda kommentar är att det här kommer att ta lång tid att bota och att det inte finns något han kan göra på kort sikt för att förhindra det, så jag kan lika bra bara ta hand om det och bara söka akut medicinsk hjälp om det visar sig nödvändigt .

Jag fann det här förslaget ohjälpligt och nedlåtande. Jag vill inte dö men mycket självmord verkar mycket bättre alternativ än att fortsätta att leva.

Jag har redan börjat strumpa på paracetamol igen.

Jag har en ny idé som skulle förhindra den svåra sjukan som så ofta har hindrat mig från att dö av en överdosering tidigare.

Effekterna av paracetamol ackumuleras i kroppen, så jag är övertygad om att det tar samma effekt som en enda stor överdos med att ta 4 tabletter en timme under en hel dag.

Jag vill inte göra det här men det känns som att det är min enda väg ut.

Min läkare är bra men jag tror helt enkelt inte på att det finns något man kan göra för att hjälpa mig.

Vad mer kan jag göra? Jag blir desperat!

Svar

David skriver:

Jag märker bland dina personliga uppgifter att du har det fruktansvärt smärtsamma tillståndet av trigeminalt neuralgi och är på Tegretol för det.

Jag undrar hur stor en del denna fruktansvärda smärta har spelat för att orsaka din depression?

Ser du en neurolog om trigeminala neuralgi?

När det gäller din depression och självskador anser jag att du borde koncentrera dig på det faktum att du är den enda som har förmågan att ta sig ur det här.

Det är bra att du tror att din läkare hjälper dig. Men om du inte gillar din psykiater, är svaret enkelt, be att överföras till en annan.

Christine tillägger:

Jag kunde inte hålla med mer. Det finns mycket många fantastiska och strålande psykiatriker i landet - men det finns också några konstiga och ineffektiva.

Ofta vad som passar en patient är inte till hjälp för en annan. Så att vara med en psykiater med vilken du inte gör framsteg och med vilken du känner dig obekväm är galen.

Som David säger att du också har detta extremt smärtsamma fysiska tillstånd - vilket verkligen komplicerar situationen - och jag uppmanar dig att få så mycket hjälp för det som möjligt.

Men förutom att göra det, föreslår jag att du använder din uppenbarligen betydande intelligens för att förbättra ditt emotionella och mentala tillstånd.

Först och främst, fråga din GP att skicka dig till en annan psykiater.

För det andra kan jag föreslå att du tittar på psykoterapidokumenten i avsnittet om depression på denna sida.

Det finns många saker där om olika typer av talande terapi och det kan kanske informera dig om vart du ska åka härifrån.

Jag föreslår också att du tittar på den utmärkta webbplatsen för Psykiatriska Högskolan, det finns massor av information på webbplatsen som helhet som kan hjälpa till.

Kan jag också föreslå att du kan göra lite användbar läsning.

Många människor är inte riktigt starka för att få mycket av böcker eller att begå sig att läsa dem, men jag är övertygad om att du har en mycket bra uppfattning om ditt eget skick och att du är mycket intelligent.

Jag känner att ta saker i dina egna händer genom att göra lämplig läsning hjälper dig verkligen.

Prova följande:

  • "Mind over humour", av Greenberger och Padesky, publicerad av Guilford Press.
  • "Övervinna depression" av Paul Gilbert, publicerad av Robinson.

Om du inte vill köpa dem kan ditt lokala bibliotek få dem till dig.

Slutligen, ett tips för dig när du känner dig tvungen att självskada.

Om du krossar några isbitar i dina händer istället för att skära dig själv - eller vad du än gör för att skada dig själv - kommer det att ge dig samma blandning av smärta och nöje och samma känsla för frisättning från spänning.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP och Christine Webber, psykoterapeut

Läkares Råd