välbefinnande

Sårbara nyfödda som fortfarande är i fara


välbefinnande Sårbara nyfödda som fortfarande är i fara
Anonim

Storbritanniens neonatala tjänster är fortfarande övertäckta och underbemannade, enligt en ny rapport från den särskilda vårdbarnet välgörenhet Bliss.

Enligt välgörenheten föds en bebis som behöver specialisthospitalvård var sjätte minut i Storbritannien.

Ändå är minimikrav på personalanmälan ännu inte uppfyllda och enheter tvingas regelbundet att stänga av nya intag, eftersom de inte har tillräckligt med personal.

Andy Cole, välgörenhets verkställande direktör, sade att läkare och sjuksköterskor ger "fantastisk" vård men blir "sträckta till gränsen".

"Ingen annan kritisk vård tjänst skulle tillåta kapaciteten och bemanningen nivåer ses på specialvård baby enheter, " hävdade Cole.

"Medan några mycket välkomna framsteg har gjorts under det gångna året finns det fortfarande mycket mer att göra."

Årsrapporten, som bygger på data som samlats in efter en begäran om frihet att lämna information som skickades till alla brittiska neonatala enheter, fann att trots att ytterligare 160 sjuksköterskor rekryterades till specialvårdsbarnsenheter mellan 2006 och 2007 var det fortfarande brist på 1700 neonatala sjuksköterskor.

Enligt Bliss är en av åtta barn i Storbritannien född för tidigt eller sjuk, vilket motsvarar cirka 80 000 barn varje år.

© Adfero Ltd

Läkares Råd