välbefinnande

Vitamin kan förhindra minnesförlust


välbefinnande Vitamin kan förhindra minnesförlust

Elixir Digestivo Púrpura - El Jugo Increíble Que Impulsa La Inmunidad Al Instante (Juli 2019).

Anonim

Ett vitamin som finns i kött, fisk och mjölk kan hjälpa till att skydda mot minnesförlust senare i livet, hävdar ny forskning.

En studie av Oxford University publicerad i tidskriften Neurology fann att personer med högre nivåer av vitamin B12 var sex gånger mindre benägna att uppleva hjärnans krympning.

Forskare sprang test på 107 personer mellan 61 och 87 år. Deltagarna genomgick hjärnskanning, minnetestning och fysiska undersökningar samt blodprover för att kontrollera vitamin B12-nivåer. Tester gjordes sedan igen fem år senare.

"Många faktorer som påverkar hjärnhälsan anses vara oroliga, men den här studien tyder på att vi bara kan justera våra dieter för att konsumera mer vitamin B12 genom att äta kött, fisk, befästa spannmål eller mjölk, vilket vi lätt kan anpassa för att förhindra hjärnan krympning och så kanske spara vårt minne, säger Anna Vogiatzoglou, från Oxford University.

"Forskning visar att vitamin B12-brist är ett folkhälsoproblem, särskilt bland äldre, så att mer vitamin B12-intag kan hjälpa till att vända om detta problem.

Tidigare forskning på vitaminet har haft blandade resultat och få studier har gjorts specifikt med hjärnskanningar hos äldre befolkningar. Vi testade på vitamin B12-nivåer på ett unikt och mer exakt sätt genom att titta på två vissa markörer för det i blodet, tillägger Ms Vogiatzoglou.

Forskare erkänner att det för närvarande är okänt om B12-tillskott verkligen skulle göra skillnad hos äldre personer som riskerar hjärnkrympning.

© Adfero Ltd

Läkares Råd