välbefinnande

Våldsamma videospel kan skada hjärnans hälsa, studier visar


välbefinnande Våldsamma videospel kan skada hjärnans hälsa, studier visar
Anonim

Många spelar videospel som en form av avkoppling men ny forskning tyder på att denna speciella tidsfördriv faktiskt kan vara skadlig för hjärnan, skador på minnet och ökad demensrisk.

Resultat från en ny studie visade att spelande "shooter" -spel, som det populära Call of Duty, minskade mängden grå materia i hippocampus - den del av hjärnan som är ansvarig för episodisk återkallelse och orientering.

Studien

Forskare i Kanada rekryterade ett litet urval av 51 män och 46 kvinnor - varav några var vanliga spelare, varav några inte var - och bad dem att spela en mängd olika actionspel, inklusive (men inte begränsat till) Call of Duty, Killzone och Borderlands 2 samt några icke-våldsamma 3D-spel (som Super Mario) i totalt 90 timmar.

När man skannade deltagarnas hjärnor blev det tydligt att actionspel tenderade att försvaga hippocampus, medan 3D-utmaningarna - som är beroende av rumsorientering och instinkt - hade motsatt effekt. Som en möjlig förklaring till detta, Gregory West - professor i psykologi vid Université de Montréal och huvudförfattare - anser att införandet av GPS och väggenomgångsmarkörer i majoriteten av actionspel kan vara att skylla på. Han sa:

"Dessa typer av markörer, vi hypoteser, uppmuntrar människor att ignorera landmärken och följa rutter som rekryterar och lita på hjärnans belöningssystem."

I huvudsak betyder det att vi tillåter våra hjärnor att gå in i "autopilot" medan de spelar. Väst tillade:

"Människor med nedsatt grå substans i hippocampus har större risk för att utveckla PTSD och depression när de är yngre och till och med Alzheimers sjukdom när de är äldre."

Men den goda nyheten är att gråskador inte nödvändigtvis är permanenta, och forskarna säger att 3D-plattformsspel skulle kunna användas som ett slags motgift mot den negativa effekten av sina "shooter" -partiklar. "Det är säkert möjligt att någon kunde välja upp ett 3D-plattformsspel och träna sin hjärna för att växa den gråa delen tillbaka, säger West.

Annan forskning

Frågan om hur spel påverkar våra hjärnor är inte nytt och har visat sig vara ett kontroversiellt ämne under de senaste årtiondena. Faktum är att videospel tidigare har visat sig gynna vissa kognitiva system i hjärnan, varav de flesta avser visuellt och korttidsminne. Det är kanske därför som vissa experter har avskedat de senaste resultaten. Med tanke på spegeln insisterade professor Andrew Przybylski vid Oxford University att studien saknade statistisk kraft. Han sa:

"De testade hypoteserna är inte relaterade till skador, och det finns inga bevis för att 90 timmars spel, " behandlingen "leder till skada. Således var tolkningen av skada, men uppmärksamhetsfylld, inte granskad och förefaller att har introducerats efteråt. Denna inramning är en oroväckande räckvidd som kan vilseleda läsare. "

Hur som helst verkar det tydligt att mer forskning måste göras innan konkreta slutsatser kan göras. Under tiden rekommenderar författarna att medicinska experter utövar "försiktighet" när man skriver upp videospel för att förbättra kognitionen.

Studien publicerades i tidskriften Molecular Psychiatry .

Läkares Råd