välbefinnande

"Vegetabiliska lamm" växt kan hålla ledtråden till behandling med osteoporos

välbefinnande "Vegetabiliska lamm" växt kan hålla ledtråden till behandling med osteoporos
Anonim

En potentiell behandling för benförtunnande sjukdomar osteoporos kan ligga i en växt som en gång trodde ha producerat frukt som mogit in i ett levande bebisfår, har forskare föreslagit.

I laboratorieförsök som utförs av forskare vid Chungnam National University, producerade "vegetabiliska lamm" -anläggningen (Cibotium barmoetz) ämnen som visade möjligheter att bli användbara för nya behandlingar.

Forskare Young Ho Kim och kollegor angav i den studie som publicerades i Journal of Natural Products att osteoporos är ett globalt hälsoproblem, med omkring sex miljoner kvinnor och två miljoner män drabbas endast i USA.

Vetenskapsmannen sa att föreningar från C barmoetz blockerade bildandet av benförstörande osteoklaster i upp till 97 procent av cellerna i laboratoriekulturer utan att skada andra celler.

En delikat balans mellan osteoblaster och osteoklaster, två typer av benceller som är ansvariga för uppbyggnad och nedbrytning av ben är nödvändiga för friska ben och forskarna tror att växten kan tippa skalan till förmån för den tidigare.

Det finns över 230 000 frakturer varje år som ett resultat av osteoporos, enligt NHS.

Läkares Råd