lever, njure och urinvägar

Brittiska kvinnor dricker män under bordet "


lever, njure och urinvägar Brittiska kvinnor dricker män under bordet "

How I hacked online dating | Amy Webb (Juli 2019).

Anonim

Unga kvinnor dricker mer än män av samma ålder i Storbritannien, men inte i något annat europeiskt land - och deras dricksvanor skadar allvarligt deras framtida hälsa som ett resultat, har en expert varnat.

Professor i alkoholstudier, Moira Plant, från Bristol University har avslöjat för BBC före en sjuksköterskekonferens i veckan att medan alkoholkonsumtionen faller i vissa Medelhavsländer, stiger den i norra Europa.

Hon sa: "Storbritannien verkar vara det enda landet där kvinnor övertar unga män i åldersgruppen 18-24 år."

Hon hänvisade till en internationell studie som fokuserade på 12 europeiska länder 2004 och 2005. Studien visade att brittiska kvinnor konsekvent drabbade män.

Professor Plant föreslog att detta berodde på att de inte längre fruktade för sin fysiska säkerhet när de var fulla. Hon förväntas också berätta för konferensen på torsdagen att alkohol också är billigare och lättillgänglig än någonsin tidigare.

Unga kvinnor sätter sig också på förhöjd risk från fördröjda hälsoproblem som magsår, skador på levern, matstrupe och hjärnan, enligt professorn.

"Det finns nu unga kvinnor i sina sena tonåringar och i början av 20-talet utvecklas leverskador som tidigare inte ses till 60 eller 70 år, " tillade hon.


© Adfero Ltd

Läkares Råd