välbefinnande

Gurkmeja "kan hjälpa" artrit

välbefinnande Gurkmeja "kan hjälpa" artrit
Anonim

En ny alternativ behandling mot artrit kan hjälpa till att lindra inflammatoriska symptom på tillståndet, föreslår en ny rapport.

Gurkmeja, ett botaniskt tillskott, testades på råttor med gemensam inflammation av forskare från University of Arizona.

De fann att tillståndet hade en "signifikant inverkan", vilket bidrog till att sänka symtomen på både tillståndets akuta och kroniska former.

"Precis som pilbarken lät relief för arthritispatienter före ankomsten av aspirin, verkar det som om en underjordisk stam (rhizom) hos en tropisk växt (gurkmeja) också kan hålla ett löfte för behandling av gemensam inflammation och förstörelse" författare skriver.

Några 40 procent av patienter med artrit använder någon form av alternativ medicin, berättar rapporten.

Den varnar för att trots den utbredda användningen av alternativa behandlingar innebär deras oreglerade natur att många drabbade kan missa möjligheten att erbjuda sig för att lindra lidande.

"Innan gurkmextillskott kan rekommenderas för medicinsk användning är det klart att kliniska prövningar är nödvändiga för att verifiera / avgöra om behandling med adekvata doser av välkarakteriserade gurkmejaxtrakt verkligen kan förhindra / undertrycka sjukdomsproblem hos patienter med RA (reumatoid artrit)", är studieens författare sluta.

© Adfero Ltd

Läkares Råd