sexuell hälsa

Fångad luft när man har sex


sexuell hälsa Fångad luft när man har sex
Anonim

Fråga

Jag är kvinna, 23 år. Jag njuter av ett hälsosamt sexliv. Vi är bekväma med varandra och har inget emot att experimentera i sängen, inklusive att prova flera olika positioner.

Även om jag tycker om den position som ofta kallas "doggie style", möter jag ibland lite högt ljud på grund av fångad gas. Jag har aldrig upplevt luft i min vagina tidigare, och undrade om det här var en vanlig förekomst med denna position.

Det stör mig och jag är orolig att framtida partners inte kommer att vara så bra med det. Eftersom han är min första sexpartner, har jag inget att jämföra. Jag skulle vara väldigt tacksam om du skulle kunna berätta om det här är normalt? Kan detta undvikas, eller är det bara jag eller han eller båda eller bara fysiken?

Svar

Det är helt normalt att luften ibland kan komma in i skeden under älskling - och många par kommer att ha hört ljudet som det ibland gör, vanligtvis efter att manarparten drar tillbaka.

Det är helt enkelt en fråga om penis som fungerar som en "pump" som driver luft framför den.

Bakre ingångspositionen gör detta mer sannolikt eftersom penetrationsvinkeln relativt slidan är annorlunda än den vinkel som uppnåtts i "missionär" -positionen. Det finns inte riktigt något sätt runt det. Det beror inte på muskelslakhet eller för mycket eller för liten smörjning - det är som du trodde, precis ner till vätskemekaniken!

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd