hudvård

Topp tips för att blekna sträckmärken

hudvård Topp tips för att blekna sträckmärken
Anonim

De flesta av oss har dem, men det finns många enkla steg som du kan ta för att minska sträckmärken nu och förhindra dem i framtiden också

När din tyngd fluktuerar är det tillräckligt stressigt - utan att lägga in streckmärken i mixen.

7 av 10 tjejer utvecklade streckmärken under puberteten och 9 av 10 kvinnor får dem under graviditeten. De flesta av oss kommer att ha dem någon gång i våra liv.

Olyckligtvis misslyckas sträckmärken aldrig helt, men det finns några saker du kan göra för att förbättra utseendet och förhindra mer utveckling i framtiden.

Vad orsakar streckmärken?

När huden sträcker sig snabbt under en kort tid kan det mellanliggande skiktet sönderbrytas på plats och bilda röda eller lila streck som gradvis bleknade till en silverfärgad vit färg.

Ett streckmärke är väsentligen detsamma som ett ärr, så att man maximerar hudens förmåga att läka och stärka sig är nyckeln till att minska sitt utseende.

Du är vad du äter

Lyckligtvis kan detta vara så enkelt som att tweaking din kost; massor av mat kan skydda mot streckmärken.

För det första kan essentiella fettsyror hjälpa till att återställa fukt och elasticitet i huden, så försök att inkludera mat som avokado, oliver, lax, makrill, nötter och olivolja i dina måltider.

Silica, som finns i gurkor, helkornsbröd och ris, morötter och lövgröna kan hjälpa huden att reparera och bli smidigare.

Att få tillräckligt med zink i din kost är avgörande för att hjälpa sår att läka, så försök att inkludera lite magert rött kött och kyckling, eller bönor, nötter och frön om du är vegetarian.

C-vitamin kan hjälpa till att producera kollagen, ett protein i huden som hjälper till att förbättra styrkan och motståndskraften. citrusfrukter, tomater och paprikor är alla bra källor.

Slutligen är ju mer hydratiserad din hud desto mer sannolikt är det att tåla sträckning utan ärrbildning, så drick mycket vatten.

Lugna din hud

Förutom näring huden från inifrån-ut, finns det ett stort utbud av krämer som är avsedda att direkt rikta streckmärken.

Rika ingredienser som kakaosmör, aloe vera och kokosnötolja kan fylla hudens fuktnivåer, medan C-vitamin kan bidra till att uppmuntra kollagenproduktion.

Krämer som innehåller alfa-hydroxisyra, en kraftfull exfoliant, kan också användas sparsamt.

Andra läser:

Produkter för en hårdare tum: fem sätt att stramma mage för mindre än 30 kr.

Pilates rör sig för en platt tum: försök vår Pilates träning att skulpta långa, magra muskler och abs att dö för.

Varför använda en kroppsserum ?: Du kanske undrar, vad är meningen?

Läkares Råd