äta nyttigt

Top 10 dietmyter


äta nyttigt Top 10 dietmyter
Anonim

Behöver du gå ner i vikt? Innan du ger upp den sena natten munching och gå på en fettfri detox frenesi för att sparka din tröga ämnesomsättning i form, läs vad experterna har att säga om dessa populära dieting myter.

Myt 1

Myt

Lättfett eller fet mat dieter är bra för dig.

Faktum

Ledande dietist Lyndel Costain säger: "Folk tenderar att tro att de behöver en fet diet för att gå ner i vikt, men du borde fortfarande få en tredjedel av dina kalorier som kommer från fett."

Kroppen behöver fett för energi, vävnadsreparation och för att transportera vitaminerna A, D, E och K runt kroppen.

Lyndel Costain tillägger: "Som riktlinje behöver kvinnor 70g fett om dagen (95g för män) med minst 30g (40g för män).

"Det finns ingen anledning att följa en fet diet. Att skära ner på mättade fetter och att äta omättade fetter, som finns i saker som olivolja och avokado, hjälper till. "

Myt 2

Myt

Crash dieting eller fasting gör att du går ner i vikt.

Faktum

Detta kan vara sant på kort sikt, men i slutändan kan det hindra tyngdförlust.

Claire MacEvilly, en nutritionist vid MRC Human Nutrition Research Center i Cambridge, förklarar: "Förlora vikt på lång sikt brinner av fett. Crash dieting eller fasting tar inte bara bort fett utan även mager muskel och vävnad. "

Förlusten av magert muskel orsakar ett fall i din basala metaboliska takt - mängden kalorier din kropp behöver dagligen.

Det betyder att din kropp kommer att behöva färre kalorier än tidigare, vilket gör viktökning mer sannolikt när du slutar dieting.

Det är också därför att motion rekommenderas i någon viktminskning plan för att bygga muskler och behålla din metaboliska takt.

Claire MacEvilly tillägger: "Fasta kan också göra dig svett eller svag så det är mycket bättre att prova långsiktig viktminskning."

Myt 3

Myt

Mat som äts sent på natten är mer fetning.

Faktum

Många dieter berättar att du inte äter efter en viss tid på kvällen. De säger att kroppen kommer att lagra mer fett eftersom det inte brinner av någon aktivitet.

En studie på Dunn Nutrition Centre i Cambridge föreslår annars.

Volontärer placerades i en kalorimeter av hela kroppen, som mäter kalorier som bränns och lagras.

De matades med en stor lunch och liten kvällsmåltid under en testperiod, då en liten lunch och stor kvällsmåltid under en andra testperiod.

Resultaten avslöjade den stora måltiden som ätes sent på kvällen gjorde kroppen inte mer fett.

Det är inte när du äter som är viktigt, men det totala beloppet du konsumerar i en 24-timmarsperiod.

Lyndel Costain tillägger: "Det är sant att människor som hoppa över måltider under dagen, äter så mycket på kvällen är mer benägna att vara överviktiga än de som äter regelbundet hela dagen.

"Det kan bero på att äta regelbundna måltider hjälper människor att reglera sin aptit och övergripande matintag."

Myt 4

Myt

En långsam metabolism förhindrar viktminskning.

Faktum

Detta är en vanlig myt bland dieters som kämpar för att gå ner i vikt.

Studier har visat att vilande metabolism - antalet kalorier som används av kroppen i vila - ökar när människor blir fetare.

Med andra ord, desto större du är desto mer kalorier behöver du för att hålla din kropp och desto högre metabolism.

Clare Grace, forsknings dietist vid Queen Mary University of London, säger: "Viktökning ökar när antalet kalorier som ätas är större än det antal som används av kroppen.

"Tyvärr blir människor alltmer stillbildiga och brinner mindre och mindre kalorier, och det verkar troligt att detta är en avgörande faktor i det ökande antalet som kämpar för att kontrollera deras vikt."

Myt 5

Myt

Fettmedel motsvarar snabb viktökning.

Faktum

Tro det eller inte, sann viktökning är en långsam process. Du måste äta en extra 3500 kalorier för att få ett kilo kroppsfett (och vice versa för att förlora det).

Lyndel Costain förklarar: "Om vågorna säger att du har fått några pund efter en måltid, beror det i stor utsträckning på vätska, som kommer att lösa sig - så länge du inte blir trött och fortsätter att äta!

"Många människor känner sig skyldiga och tror att de har blivit döda om de äter rika livsmedel. Men hur kan en 50g chokladbar göra dig omedelbart sätta på pund?

"För långsiktig viktkontroll balanserar du fetma mat med hälsosam mat och aktivitet."

Myt 6

Myt

Mager mjölk har mindre kalcium än fullmjölk.

Faktum

Skummad och halvskummad mjölk har faktiskt mer kalcium, säger dietist Alison Sullivan, eftersom kalciumet är i den vattna delen, inte den krämiga delen.

Hon säger: "Om du försöker gå ner i vikt och minska fett från din diet är skummjölk din bästa satsning eftersom den är lägre i fett och har 10 mg mer kalcium per 200 ml mjölk än full fetthalt.

"Semi-skimmed är bäst för att upprätthålla en hälsosam livsstil om du inte sliter.

"Fullmjölk mjölk är bäst för barn och vuxna som är underviktiga."

Myt 7

Myt

Lättfettmat hjälper dig att gå ner i vikt.

Faktum

"Lättfett" eller "fettfri" betyder inte nödvändigtvis låg kalori eller kalorifri, varnar Lyndel Costain.

Kontrollera kaloriinnehållet i livsmedel, särskilt kakor, kex, chips, glass och färdiga måltider.

Extra socker och förtjockningsmedel tillsätts ofta för att öka smak och konsistens, så kaloriinnehållet kan bara vara lite mindre eller liknar vanliga produkter.

Maten märkta med fetthalt bör inte innehålla mer än 3 g fett per 100 g.

Att titta på kvantiteten är viktigt, tillägger nutritionisten Alison Sullivan. "Människor tenderar att ha en halvfett spridning men sedan använda dubbelt så mycket.

"Och saker som fruktpastillor kan ha låg fetthalt, men är höga i socker som vänder sig till fett.

"Med låg fetthaltig mat, se för att se var annat kalorierna kan komma ifrån."

Myt 8

Myt

Kolesterol är dåligt för dig.

Faktum

Kolesterol är ett fettämne som främst görs i levern.

Det kan vara dåligt för oss, eftersom det utgör insättningar den linjen och täppa till våra artärer. Täpptartade artärer bidrar till hjärtsjukdomar.

Men vi behöver alla lite blodkolesterol eftersom det är vanligt att bygga celler och göra viktiga hormoner - och det finns gott och dåligt kolesterol.

Lyndel Costain förklarar: "Mättade fetter som finns i mat som kött, ost, grädde, smör och bearbetade bakverk tenderar att höja kolesterol med låg densitet lipoprotein (LDL), känt som" dåligt "kolesterol, vilket ger kolesterol till artärerna.

"High density lipoprotein (HDL), eller" bra "kolesterol, transporterar kolesterol bort från artärerna, tillbaka till levern."

Så välj omättade fetter som vegetabiliska oljor, nötter och frön.

Myt 9

Bananmyth

Många tror att bananer är fetande.

Bananer är feta och fyllda med kalium.

Det finns bara 0, 5 g fett och 95 kalorier i en banan.

Myt

Vegetarianer kan inte bygga muskler.

Faktum

Vegetarianer kan vara lika muskulösa som köttätare genom att få sitt protein från vegetabiliska källor som ost, nötter, pulser och korn.

Claire MacEvilly säger: "Du behöver protein för att bygga muskler, men för mycket kan det leda till långsiktiga biverkningar.

"Kroppen kan bara lagra en viss mängd protein, så för mycket kan skada njurarna.

"Hälsoinstitutet rekommenderar att 50 procent av energin ska komma från kolhydrater, 35 procent från fett och resterande 15 procent från protein."

Myt 10

Myt

Du vinner alltid när du slutar röka.

Faktum

Vissa människor blir viktiga när de slutar röka, vissa går ner i vikt och vissa blir desamma.

Medan nikotin ökar kroppens ämnesomsättning är dess effekt liten. Det är långt hälsosammare att vara en överviktig icke-rökare än att inte bry sig av att ge upp eftersom du tror att du kommer att gå ner i vikt.

Alison Sullivan säger: "Där folk tenderar att falla ner är när de byter ut en cigarett med komfortmat.

"Tugga sockerfritt tuggummi eller snacking på grönsaksremsor hålls i kylskåpet är en bra idé eftersom du kan få dessa i stället för att nå för kexbladen.

"Och något som en satsuma håller dina händer upptagen tills begäret går bort."

Andra läser också:

Proteinparadis: Hur säker är Atkins diet? hur kosten fungerar.

Hur mäter du det friska sättet: energibehov och viktminskning.

Har du råd att inte träna? gör ett drag.

Läkares Råd