välbefinnande

Tinnitus har "förödande" effekter


välbefinnande Tinnitus har "förödande" effekter

Här svarar doktor Mikael på tittarfrågor om tinnitus - Nyhetsmorgon (TV4) (Juli 2019).

Anonim

Tinnitus, som orsakar ringande och surrande i människors öron, har en negativ inverkan på kvaliteten på patienternas liv, har forskningen funnit.

Kungliga National Institute for Doves People (RNID) och British Tinnitus Association (BTA) fann att många av de 4, 7 miljoner människor som lider av tillståndet känner sig isolerade.

Cirka 41 procent sa att deras tillstånd hade en negativ inverkan på deras relationer medan ett fjärdedel sa att det minskade sin sexdrivning.

Över 900 personer deltog i onlineundersökningen, som markerar lanseringen av National Tinnitus Week.

Respondenterna sa att villkoret inte bara påverkade deras personliga relationer, men också deras liv på jobbet.

Nästan en fjärdedel av personerna sa att de trodde att tillståndet kunde påverka deras arbetsutsikter och inte hade berättat för sina kollegor om deras tillstånd.

Vidare berodde arbetsplatsbuller på att tinnitus uppstod hos 20 procent av de drabbade.

Ewart Davies, ordförande för BTA, sa: "Även om tinnitus inte är livshotande, kan det vara mycket stressigt och ha en överväldigande inverkan på människors liv, vilket undersökningsresultaten visar.

"Det finns många sätt att hantera tinnitus, så effekten på människors liv kan minskas kraftigt."

Förutom att kontakta RNID och BTA, tinnitus drabbas uppmanas att söka hjälp från sin läkare som kan hänvisa dem till en specialist.

Även om tillståndet inte kan botas, kan det hanteras genom att använda ljudterapi för att distrahera människor från det konstanta ringsignalet.

© Adfero Ltd

Läkares Råd