välbefinnande

Tusentals människor ignorerar stroke varningsskyltar

välbefinnande Tusentals människor ignorerar stroke varningsskyltar
Anonim

Tusentals britter har risk att få stroke eftersom de inte känner igen varningssymbolerna, föreslår en undersökning.

En av tio personer som har en övergående ischemisk attack (TIA eller "minislag") fortsätter att ha fullblåst stroke inom en vecka om de inte söker behandling, men en ICM-undersökning på mer än 2000 personer tyder på att nästan sju på tio britter känner inte till symtomen på en TIA.

Sifioåtta procent av de svarande hade aldrig ens hört talas om TIA och 40 procent visste inte att en TIA var ett varningsskylt på en stor stroke.

Undersökningen, som genomfördes på uppdrag av Stroke Association, visade också att medan 87 procent av människor skulle vara oroade om de upplevde symtom på en TIA skulle 74 procent inte gå på sjukhus.

Jon Barrick, chef för Stroke Association, sade: "Resultaten av denna omröstning handlar mycket om. Över 150 000 personer har stroke varje år i Storbritannien, men upp till 10 000 av dessa kan förebyggas om fler personer var medvetna om symptomen på TIA och sökt akutbehandling. "

Mr Barrick tillade att alla som upplever symptom på TIA - som liknar dem som har en stroke men är bara tillfälliga - borde gå till sjukhus omedelbart om de behöver potentiellt livrädd behandling.

Läkares Råd