välbefinnande

Denna enkla summa berättar hur många kalorier du behöver på en dag


välbefinnande Denna enkla summa berättar hur många kalorier du behöver på en dag

Vikingaexperten berättar: Kvinnan med staven (Juli 2019).

Anonim

Vi vet alla att de genomsnittliga kvinnorna borde konsumera 2.000 kalorier på en dag medan män behöver 2.500. Men hur sant är det, exakt?

Jo, det sanna antalet kalorier du behöver beror helt på din höjd, tillsammans med andra faktorer som hur mycket motion du gör och hur snabbt din ämnesomsättning är. Men experter har kommit med någonting som de tror är mycket mer exakt än dagens GDA (riktlinjens dagliga mängd) och som det visar sig kan du sluta behöva mer kalorier än du tror.

Medan det alltid antas att det bara är att äta mindre är nyckeln till viktminskning, så är det inte alltid fallet när det tas till ytterligheter. Att svälta kroppen kan faktiskt uppmana det att klamra sig på fettceller och stoppa muskeltillväxten, med din hjärna att förbereda din kropp för hungersnöd.

Nu vet vi alla att det inte är bra alls, om du är fascinerad kan du hitta den här lilla summan ganska intressant ...

Först måste du beräkna din Basal Metabolic Rate (BMR) med The Schofield Calculator. Det här är det antal kalorier som din kropp behöver överleva om du bokstavligen låg i sängen hela dagen.

Välj din åldersgrupp för ditt kön och hoppa på vågorna för att ta reda på din exakta vikt (W) i kilo. Följ sedan följande formel:

Kvinnor

10-17 år BMR = 13, 4 x W + 692

18-29 år BMR = 14, 8 x W + 487

30-59 år BMR = 8, 3 x W + 846

Män

10-17 år BMR = 17, 7 x W + 657

18-29 år BMR = 15, 1 x W + 692

30-58 år BMR = 11, 5 x W + 873

Så till exempel, om du är en 22-årig kvinna som väger 63 kg, tar du 14, 8 x 63 + 487. Detta motsvarar då en basal metabolisk hastighet på 1 419, 4 kalorier om dagen.

Ta sedan den här siffran och använd den till en av följande aktivitetspoäng. Men innan du blir upphetsad, kom ihåg att "inaktiva män och kvinnor" faktiskt gäller för de flesta i Storbritannien. Om du motverkar att sitta vid ett skrivbord hela dagen genom att träffa gymmet fem gånger i veckan, anses du emellertid som "moderat aktiv".

BMR x 1, 4 inaktiva män och kvinnor: En person som inte har ett fysiskt krävande jobb, till exempel övervägande skrivbordsbunden. Deras livsstil skulle inte innefatta någon form av strukturerad övning, och skulle generellt vara låg intensitet.

BMR x 1, 6 moderat aktiva kvinnor / 1, 7 för män: En person med ett mer fysiskt krävande jobb eller ett jobb som innebär mycket promenader. De skulle också utföra en strukturerad, måttlig intensitetsövning ungefär tre gånger per vecka.

BMR x 1, 8 mycket aktiva kvinnor / 1, 9 för män: En person som utför intensiv träning i en timme om dagen eller vars jobb är mycket fysiskt krävande och även utfört en del strukturerad träning.

Så tillbaka till den 22-årige kvinnan som väger 63kg; om hon tränar det tre gånger i veckan och arbetar som sjuksköterska, så får hon henne ett dagligt intag på 2 271.

För mer information och användbara tips, besök vår viktminskning samling.

Från: Cosmopolitan UK

Läkares Råd