välbefinnande

Detta enstaka piller kan orsaka en viktminskning i två stenar - här är allt du behöver veta

välbefinnande Detta enstaka piller kan orsaka en viktminskning i två stenar - här är allt du behöver veta
Anonim

En enstaka medicinering kan hjälpa människor att förlora mer än två sten, en studie tyder på.

Resultaten, som avslöjades vid världens största överviktskonferens, antyder att p-piller kan vara ett bra alternativ till invasiv viktminskning, såsom magkörningar och magehäftning. Elipseballongen hjälpte människor att förlora över två sten på fyra månader, vilket var tillräckligt för att förbättra deras hälsa avsevärt.

Vad hittade forskarna?

Forskare vid Roms universitet studerade 42 vuxna och fann att de förlorade två stenar och sex pund i genomsnitt efter fyra månader. De såg också betydande förbättringar i deras hälsa, inklusive blodtryck, kolesterolnivåer och blodsockerkontroll.

Dr Roberta Ienca, från universitetet i Rom, sade: "Eftersom elipseballongen inte kräver endoskopi, kirurgi eller anestesi, kan det göra det lämpligt för en större population av överviktiga patienter som inte svarar på kost och livsstilsbehandling."

Resultaten avslöjades vid den europeiska överviktskongressen i Porto, Portugal.

Experter säger att NHS bör överväga pillret eftersom ungefär en fjärdedel av brittiska vuxna är överviktiga. Ballongen piller kan vara ett billigare och säkrare alternativ till viktminskning kirurgi.

1. Vad är ett gastrisk ballongpiller?

Ballongen är tillverkad av mjukt silikon och är uppblåst i magen. Det fyller delvis orgeln som leder till en känsla av fullhet, vilket innebär att människor som tar p-piller inte kan äta så mycket som tidigare.

2. Hur är det infört?

Du sväljer en kapsel som är fastsatt i ett tunnt rör. När den är i rätt position (högst upp i magen) uppblåses ballongen med gas genom röret. Röret avlägsnas sedan. Ingen sedering krävs.

3. Hur tas det bort?

Det spontant deflaterar efter fyra månader och passerar genom kroppen.

4. Hur mycket kostar det?

För närvarande är den magiska ballongpillen endast tillgänglig privat och kostar omkring 3 000 kronor - det här är ungefär hälften av priset på viktminskning.

5. Finns det biverkningar?

Riskerna är mindre än kirurgiska ingrepp men det är en risk att ballongen kan deflatera och passera till tunn tarm där det kan orsaka en obstruktion - vilket innebär att du behöver operationer för att ta bort det. Det finns också risk för att ballongen orsakar magsår. Vissa patienter kan tycka att de har ont i halsen strax efter införandet.

6. Kommer du att hålla ner tyngden?

Ballongen är avsedd att användas samtidigt som man utvecklar hälsosamare matvanor. För att uppnå varaktig viktminskning, skulle personen behöva hålla sig till dessa hälsosamma vanor efter att några ballonger har tagits bort.

Dr Simon Core, forskare vid Institutionen för undersökande medicin vid Imperial College London sa att studien var intressant men tror inte att gastrisk ballonger är långsiktiga lösningar för fjäderviktförlust.

"" Gastrisk ballonger är användbara för att gå ner i vikt, men bara på kort sikt. Denna ballong blåses bara i 16 veckor, varefter den tas bort från kroppen. Tyvärr kommer den vikt som förloras genom denna ballong utan tvekan att sättas tillbaka snart efter att ballongen är borttagen. Likväl är gastrisk ballonger fortfarande användbara för vissa patienter, och införandet av en anordning som inte kräver implantation är ett positivt steg framåt. "

Innan du spenderar tusentals pund för att försöka med sådana åtgärder rekommenderar experter dig att försöka gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt genom dietkontroll och ökad träning.

Läkares Råd