hudvård

Det här är det värsta du kan göra om du vaknar med en plats


hudvård Det här är det värsta du kan göra om du vaknar med en plats

VI VAKNAR OCH SER TRUMP!! - USA VLOGG 1 (Juni 2019).

Anonim

Det är inget värre än att vakna med en massiv plats när du har en stor dag framåt. Vi har alla varit där. Men vad kan man göra för att stoppa en pimple som förstör din dag?

Dr Conal Perrett, konsultdermatolog och dermatologisk kirurg vid The Devonshire Clinic och en av London Medical Concierge: s nätverk av läkare, förklarar dos och don'ts att hantera en övernattning över natten.

DO:

Ta en isbit

"Om du har en viktig dag framåt kan du placera en isbit eller krossad is i en ansiktsduk och försiktigt applicera den på platsen. Is hjälper till att minska svullnad, rodnad och smärta hos pimple. Is förbättrar också blodcirkulationen till infekterat område och stramar hudens porer. Det kommer inte att bli av med platsen utan är en snabb och enkel metod för att minska utseendet på det. "

Gå till bensylperoxid

"Det finns många akneprodukter över akne som du kan köpa som är tillgängliga för behandling av mild till måttlig akne eller periodiska breakouts. Till exempel skulle jag rekommendera bensoylperoxidkrämer som dödar bakterierna som orsakar akne och hjälper till att ta bort överflödig olja från hud, som kan täppa till porer. "

Dricka upp

"Drick mycket vatten. Även om det här kan verka som en grundläggande råd, rensar vattnet din kropp genom att spola ut toxiner och är full av näringsämnen. Adekvat hydrering spolas ut de dåliga bakterierna i huden och du kommer verkligen börja se resultatet som tid fortsätter."

Men gör inte:

Poppa på platsen

"Skydda inte pimpleen om den inte är helt redo att brista - det är inte värt att riskera att ha en skurk som är upptäckt eller sämre, ärrbildning i huden. Längs ensam kommer en fläck att läka sig i 3 till 7 dagar. Kramas hårt kan dröja i veckor eller leda till ytterligare infektion. "

Over-wash

"Tvätta ditt ansikte mer än en gång om dagen kan torka ut huden. När din hud är torr, går oljeproduktionen i överdrift, vilket innebär att när du tror att du rengör huden, orsakar du verkligen mer olja, vilket gör att porerna täpps, vilket leder till ännu fler fläckar. "

Exfoiliate

"Exfoliating mer än ett par gånger i veckan kan ha samma effekt som övertvätt. Exfoliators kan bursta whiteheads om du inte är försiktig, vilket kan få bakterierna att sprida sig runt ditt ansikte eller platsen för att bli smittade. av exfoliator, om den används för aggressivt, kan orsaka irritation på redan känslig hud, vilket orsakar att utbrott tar längre tid att läka. "

Tandkräm

"Utsätt inte din hud för myter - tandkräm, parfym och äggvitor fungerar inte när du försöker bli av med fläckar och kommer att göra din hud mer skada än bra. Det är förståeligt att du vill försöka allt du kan för att få bli avbruten men se till att du håller dig vid krämer och behandlingar som din läkare eller hudläkare rekommenderar, eftersom det här är vad som verkligen kommer att fungera. "

Läkares Råd