välbefinnande

Det är därför vi tenderar att overeat på kvällen, enligt en studie


välbefinnande Det är därför vi tenderar att overeat på kvällen, enligt en studie

The War on Drugs Is a Failure (Juli 2019).

Anonim

Kan du brisa genom en dag på jobbet så mycket som att tänka på mellanmål, bara för att komma hem och tillbringa kvällen som slav till kylskåpet? Tja, enligt den senaste forskningen kan vetenskap vara att skylla på dina efterfrågade efterfrågningar.

Nya upptäckter av forskare i USA har visat att vi på kvällen upplever förändringar i hormonhalten som påverkar aptit - vilket kan leda till att vi överbelastar och i sin tur blir viktiga.

Studien

Forskare tittade på ätavanorna av 32 vuxna i åldern 18-50, varav hälften hade diagnostiserats med en binge ätstörning och alla var överviktiga. Varje deltagare blev ombedd att delta i två experiment. Den första krävde att de skulle fasta i åtta timmar innan man konsumerade en "flytande måltid" (bestående av 608 kalorier) klockan 9, medan den andra involverade en identisk period av fastning följt av en flytande måltid vid 16:00.

130 minuter efter måltiden genomgick deltagarna ett stresstest (placerade handen i en hink med kallt vatten i flera minuter) och sedan efter ytterligare 30 minuter erbjöds sina val av en ohälsosam buffé bestående av mat som pizza, chips och kakor. Före varje försök individer ombads att rapportera deras nivåer av hunger och fullhet.

Sammantaget fann man att volontärerna var hungrigare på kvällen än på morgonen. Nivåer av ghrelin, vilket är hormonet som stimulerar aptit, visade sig vara högre efter konsumtionen av en eftermiddagsmel i jämförelse med morgonmåltid, medan nivåerna av PYY-hormonet (ansvarigt för minskad aptit) var lägre på kvällen.

Dessutom såg alla deltagare att deras ghrelinnivåer ökade vid sidan av sina stressnivåer, och resultaten visar vidare att stress kan ha ett större inflytande på hormoner på kvällen. Rapporten lyder:

"Att äta sent på dagen är vanligt, och stress kan inducera äta

.

Eftermiddag / kväll kan vara en högriskperiod för övermålning, särskilt när det är kopplat till stressexponering och för dem som äter binge. "

Lägga till detta var studieförfattaren Susan Carnell, som sa:

"Den goda nyheten är att med den här kunskapen kan människor vidta åtgärder för att minska risken för att äta över tid genom att äta tidigare på dagen eller hitta alternativa sätt att hantera stress."

Studien publicerades i International Journal of Obesity .

Läkares Råd