välbefinnande

Tonårsflickor vill ha plastikkirurgi "

välbefinnande Tonårsflickor vill ha plastikkirurgi "
Anonim

En fjärdedel av tonårsflickor vill ha plastikkirurgi eftersom de är så missnöjda med sitt utseende, har en undersökning funnit.

Tre fjärdedelar ogillar något om sin kropp vid 12 års ålder och 92 procent vill ändra hur de ser ut, enligt Dove pollen.

Det välkända skönhetsmärket ifrågasatte 3 300 tjejer och kvinnor i åldern 16 till 64, varav en tredjedel var från Storbritannien.

Vid en ålder av åtta sa några att de redan var missnöjda med sin hårfärg och vikt.

Mödrar sa att de tyckte att kvinnliga kändisar som Joss Stone, Billie Piper och Charlotte Church var de bästa förebilderna för sina döttrar.

Men tonåringarna verkade inte hålla med, med en av fyra 16-åringar som är angelägna om att ha plastikkirurgi för att ändra sitt utseende.

Lärarna trodde att utrymmet bekymrade höll tillbaka ett antal tjejer från att uppnå vad de ville, med nio av tio som sa att de trodde att kroppsorgan hindrade några tjejer från att delta i klassaktiviteter.

TV-presentatören Holly Willoughby, som lanserar Dove's BodyTalk-kampanj, sa: "Jag är en storlek 12 och stolt över min kurviga figur.

"Det är viktigt att uppmuntra unga kvinnor att acceptera sig själva för vem de är och kampanj för mer positiva kändisrollmodeller."


© Adfero Ltd

Läkares Råd