hälsosam resa

Solskyddsmedel och D-vitaminbrist - vad är sanningen?


hälsosam resa Solskyddsmedel och D-vitaminbrist - vad är sanningen?

Hur du förbättrar huden under klimakteriet (Juni 2019).

Anonim

Att förlita sig på solskyddsmedel för att skydda oss från skadliga strålar gör inte våra vitamin D-nivåer några fördelar, säger ett team av forskare.

Siffrorna tyder på att 75% av befolkningen i USA är bristfällig i vitamin D, inklusive 95% av afroamerikaner. Dessa siffror har stigit dramatiskt sedan början av 90-talet, när färre än hälften av landet behövde förlita sig på vitamin D-tillskott för deras hälsa.

De flesta forskare sätter ned den här siffran för att människor spenderar mer tid inom dessa dagar, men ett nytt papper tyder på en mer kontroversiell teori. De sökande säger att vi har så mycket solskyddsmedel i vår rädsla för hudcancer att vi faktiskt blockerar solens fördelar.

Enligt teamet kan solskyddsmedel med en SPF på 15 eller högre minska kroppens vitamin D-produktion med 99 procent.

Biträdande professor Dr Kim Pfotenhauer, från Touro University, Kalifornien, som rapporterade resultaten i Journal of the American Osteopathic Association sade: "Människor spenderar mindre tid ute och när de går ut, bär de vanligtvis solskyddsmedel, vilket i huvudsak upphäver kroppens förmåga att producera vitamin D. "

"" Medan vi vill att folk ska skydda sig mot hudcancer, finns det hälsosamma, måttliga nivåer av oskyddad sol exponering som kan vara till stor hjälp vid att öka D-vitamin. "

Getty

Symptom på D-vitaminbrist

Symtom för otillräckligt eller bristfälligt vitamin D inkluderar muskelsvaghet och benfrakturer. Människor som uppvisar dessa symtom eller som har kroniska sjukdomar som är kända för att minska D-vitamin, bör kontrollera sina nivåer och, om det visar sig vara lågt, diskutera behandlingsalternativ.

I allt större utsträckning avslöjar forskning betydelsen av D-vitamin för att skydda mot en mängd andra hälsoproblem som multipel skleros, diabetes, hjärtsjukdomar och demens.

D-vitamin tillskott

Hälsoinstitutet rekommenderar att under hösten och vintern måste du få D-vitamin från ett dagligt tillskott eftersom solen inte är tillräckligt stark för att kroppen ska göra vitaminet.

Men mellan slutet av mars / början av april till slutet av september kan de flesta få allt D-vitamin de behöver från sina dieter och borde inte behöva ett vitamin D-tillskott.

Men du borde ta ett dagligt tillskott med 10ug vitamin D under hela året om du:

  • Är inte ofta utomhus - till exempel om du är svag eller hemma
  • Finns i en institution som ett vårdhem
  • Använd vanligtvis kläder som täcker det mesta av din hud när du är ute

Om du är från en minoritets etnisk grupp med mörk hud, som afrikansk, afrikansk-karibisk eller sydasiatisk, får du inte heller tillräckligt med vitamin D från solljus. Du bör överväga att ta ett daglig tillskott som innehåller 10mcg vitamin D under hela året.

Vad rekommenderar forskarna?

För att öka och bibehålla optimala D-nivåer, rekommenderar forskarna att de spenderar cirka 5 till 30 minuter i middagssolen två gånger i veckan, utan att skydda solskyddsmedel. Men kom ihåg att täcka upp eller skydda din hud med en bra solskyddsmedel om du är ute i solen längre än detta för att minska risken för hudskador och cancer.

Läkares Råd