äta nyttigt

Studien visar en mocka som den bästa kaffedrycken för att öka uppmärksamhetsspänningen


äta nyttigt Studien visar en mocka som den bästa kaffedrycken för att öka uppmärksamhetsspänningen

Bara en av fem Parkinsonpatienter får rätt hjälp visar en ny studie - Nyhetsmorgon (TV4) (Juli 2019).

Anonim

För många människor som kämpar med tidiga morgon eller finner att deras uppmärksamhet spänner över hela dagen, är kaffe ofta en go-to energy booster. Men om koffein är en väsentlig del av din dagliga rutin kanske du vill (ibland) överväga att lägga upp din order till en mocka .

Forskning har visat att kombinationen av choklad och koffein i ett mocka kaffe ökar vakenhet och fokus under hela dagen samtidigt som du reducerar ångestnivåer. Innan vi tittar på forskningen är det värt att notera att denna studie sponsras av Hershey-företaget - en av de största chokladtillverkarna i Nordamerika.

Studien

Forskare vid Clarkson University i New York och University of Georgia fann att kakao, huvudkomponenten i choklad, kan öka alertness - men också att dess kvaliteter ökade när de blandades med koffein.

I experimentet, som varade nästan ett år, konsumerade frivilliga antingen kakao, koffeinfri kakao, koffein i sig eller en placebo. Deltagarna blev sedan ombedda att slutföra ett urval av uppgifter för att testa sin kognitiva funktion och humör.

Resultaten visade att den kombinerade kakao- och koffeindrinken konsekvent gav de bästa resultaten för motivation, humör och uppmärksamhet. Forskare Ali Boolani förklarade:

"Kakao ökar cerebral blodflöde, vilket ökar kognition och uppmärksamhet. Enbart koffein kan öka ångest. Det här projektet visade att kakao minskar koffeinens ångestproducerande effekter."

Han lade till:

"Resultaten av testen är definitivt lovande och visar att kakao och koffein är bra val för studenter och andra som behöver förbättra uppehållsuppmärksamhet."

Mer om mochas

Medan forskningen ger en utmärkt ursäkt för att njuta av den läckra kaffekokokombinationen från tid till annan, är det viktigt att komma ihåg att - i jämförelse med andra koffeinerade drycker som svart kaffe eller te - kan socker- och kaloriinnehållet i en mocka var hög.

En 2016-rapport visade faktiskt Starbucks 'venti-vita chokladmocka med vispad grädde för att innehålla 18 skedar (73, 8 g) socker - mer än hälften av riktlinjens dagliga mängd (90g för kvinnor, 120g för män). Jämförbart var KFCs mocka och Starbucks signatur varm choklad också signifikant hög sockerhalt, som båda bedömdes innehålla 15 skedar (58, 8 g) per portion.

Vid rapportens gång ringde forskare Kawther Hashem på kaféer för att minska mängden socker i sina drycker och förbättra märkningen. När hon talade till BBC sa hon:

"Dessa heta smaksatta drycker ska vara en tillfällig behandling, inte en dagligdrink. De är belagda med en otrolig mängd socker och kalorier och åtföljs ofta av ett högt socker- och fetttal."

Att äta för mycket socker kan leda till viktökning, vilket i sin tur kan öka risken för hälsoförhållanden som fetma, hjärtsjukdom och diabetes. Det är viktigt att du begränsar din exponering för överskott av socker, till exempel genom att bara dricka sockerhaltiga drycker som en behandling så ofta, välja ett alternativ utan kräm eller gå till en mörkare choklad, som har färre tillsatser - och hålla koll på produktetiketter.

Studien publicerades online i BMC Nutrition.

Läkares Råd