välbefinnande

Studien skjuter ljus på schizofreni

välbefinnande Studien skjuter ljus på schizofreni
Anonim

Schizofrena människor använder olika delar av sin hjärna för kortsiktigt minne, forskare har upptäckt.

Forskare har varit medvetna sedan 1990-talet om att arbetsminneproblem är ett konsekvent symptom på schizofreni.

Den senaste studien från ett team på Vanderbilt University säger att detta kan vara relaterat till skillnader i hur hjärnan hos personer med schizofreni behandlar information.

De studerade en grupp schizofrena patienter och friska individer medan de använde ett datorprov som kräver minnesanvändning.

Skanningar av hjärnaktivitet togs genom användning av funktionell magnetisk resonansbildning (fMRI) och nära infraröd spektroskopi (NIRS).

"Båda grupperna använde sin främre cortex medan de kom ihåg och glömde. Men medan friska försökspersoner använde höger sida av detta hjärnområde när de frågades om att komma ihåg rumsliga platser, använde de schizofrena patienterna ett större nätverk i båda halvkärmen, säger forskaren Dr Sohee Park.

"Detta tyder på att även om friska människor rekryterar ett specialiserat och fokuserat nätverk av hjärnområden för specifika minnesfunktioner, verkar schizofrena patienter vara beroende av ett mer diffus och bredare nätverk för att uppnå samma mål."

Studien avslöjade också en grundläggande skillnad i hur friska människor och schizofrena patienter gjorde fel.

"När friska människor är korrekta, är det en ökad aktivering av den högra frontalkortexen. När de glömmer finns det ingen sådan ökning, förklarade Dr Park.

"Deras hjärnaktiveringsmönster är stramt i kombination med deras minnesprestanda. (Detta är) inte så med schizofrena patienter. '

Hon tillade: "Schizofrena patienter kan koda och komma ihåg felaktig information. Hjärnaktiveringsmönstret under sådana felprov visar att de verkligen kom ihåg något, om än felaktigt.

"Sådan koppling av lagring av felaktiga uppgifter och känner dig trygg på ens svar kan vara ett sätt att tänka på hur vanföreställningar initieras."

Forskningen är publicerad i den öppna åtkomstjournalen PLOS One.

© Adfero Ltd

Läkares Råd