välbefinnande

Studien avslöjar ökningen av anställdas drogbruk


välbefinnande Studien avslöjar ökningen av anställdas drogbruk
Anonim

Det har skett en betydande ökning av antalet anställda som testar positivt för olagliga droger, föreslår ny forskning.

En studie av läkemedels- och alkoholutredningsföretaget Concateno fann att en av 30 anställda kan ha droger i sitt system när som helst under arbetsdagen.

Sammantaget säger bolaget att det har blivit en 43 procent ökning av arbetstagarna som testar positivt för drogbruk under de senaste fem åren, med 3, 23 procent testning positivt under 2011, en ökning från 2, 26 procent 2007.

Resultaten är baserade på resultaten från mer än 1, 6 miljoner arbetsplatsundersökningar mellan 2007 och 2011, vilket avslöjade att de vanligaste drogerna som används av anställda är cannabis, non-heroinopiater och kokain.

Dr Claire George, laboratoriedirektör i Concateno, sa att arbetsgivarna borde vara medvetna om omfattningen av narkotikamissbruk.

"Det här är konservativa siffror på arbetsplatsen, när man överväger hur många företag som inte har ett screeningprogram på plats, " påpekade hon.

Omkring 30 procent av Storbritanniens vuxna befolkning säger att de någonsin har provat ett olagligt läkemedel, enligt välgörenheten Drugscope.

Läkares Råd