välbefinnande

Stress i äktenskap "leder till depression"

välbefinnande Stress i äktenskap "leder till depression"
Anonim

Gift par som upplever stress i sitt förhållande är mer benägna att utveckla depression än de som är lyckligare, enligt en ny psykologisk studie.

Forskning som utförs av forskare vid University of Wisconsin-Madison avslöjade att äktenskaplig stress kan göra människor mycket mer utsatta för att utveckla andra psykiska problem.

Lead författare av studien Richard Davidson - som grundade universitetets centrum för undersökning av hälsosamma minnen - sa: "Detta är inte en uppenbar konsekvens

.

av äktenskaplig stress, men det är en som jag tycker är utomordentligt viktigt på grund av kaskaden av förändringar som kan vara associerade. Detta är signaturen av en känslomässig stil som avslöjar sårbarhet mot depression.

För att komma till denna slutsats analyserade Davidson och hans medforskare känslorna hos en grupp äktenskapspar under en 11-årig period.

Deltagarna undersöktes för eventuella tecken på depression innan de fick svara på en rad frågor om faktorer som huruvida partnern kritiserade dem eller lät dem regelbundet.

Efter nio års äktenskap upprepades undersökningarna och två år senare genomgick deltagarna en serie emotionella responsprov för att bedöma deras känslor.

Dessa involverade dem att visas 90 olika bilder avsedda att inducera en rad känslor, inklusive negativa, neutrala och positiva känslor.

Efter exponering för dessa bilder uppmättes den frusande muskelens aktivitet - eller för att ge den sitt vetenskapliga namn, corrugator supercilii - eftersom det aktiveras starkare när en person svarar negativt.

Genom att titta på hur lång tid det tar för denna muskel att slappna av efter en negativ känsla gör det möjligt för läkare att se huruvida en person är mer deprimerad.

Resultaten visade att de som rapporterade stress inom sitt förhållande hade mycket kortare svar på de positiva bilderna, vilket tyder på tecken på depression.

Teamet som arbetade på pappret hoppas nu kunna använda sina fynd för att avgöra varför vissa människor är mer mottagliga för depression och att upptäcka nya sätt att behandla det.

Men Davidson tillade: "För att parafrasera bildekal: stress händer. Det finns inget sådant som att leda ett liv helt buffrad från vardagens slingar och pilar. '

Läkares Råd