värk och smärtor

Strepsils extra trippelverkande pastiller

värk och smärtor Strepsils extra trippelverkande pastiller
Anonim

Vad används Strepsils extra triple action-pastlar för?

 • Lindra ont i halsen, till exempel i samband med mun- eller halsinfektion.

Hur fungerar Strepsils extra triple action-pastiller?

Strepsil extra-pastlar innehåller den aktiva ingrediensen hexylresorcinol, som är ett antiseptiskt medel som också har lokalbedövningseffekter. Dess antiseptiska verkan dödar bakterier som kan vara associerade med mun och halsinfektioner, medan dess anestetiska verkan hjälper dom att smärta.

Att suga på suget gör att den aktiva ingrediensen kan fungera direkt på de ömma områdena i munnen och halsen. Övriga ingredienser i pastillerna bidrar också till smörjning och lugnande av det smärtsamma området.

Strepsils extra pastlar kommer i körsbär och svartbär smak.

Hur tar jag Strepsils extra triple action-pastiller?

 • Vuxna och barn över sex år borde tillåta en lösgomma att lösa upp långsamt i munnen var tredje timme efter behov.
 • Ta inte mer än 12 pastiller om 24 timmar.
 • Om dina symtom varar längre än tre dagar ska du få läkarvård från din läkare eller apotekspersonal.

Vem ska inte ta Strepsils extra trippelverkande pastiller?

 • Barn under sex år.
 • Människor med sällsynta ärftliga problem med fruktosintolerans, glukos-galaktosmalabsorption eller sukras-isomaltasbrist, vilket orsakar intolerans mot vissa sockerarter. (Sulfetten innehåller glukos och sackaros).

Detta läkemedel ska inte användas om du är allergisk mot någon av dess ingredienser. Om du känner att du har upplevt en allergisk reaktion, sluta använda detta läkemedel och omedelbart informera din läkare eller apotekspersonal.

Kan jag ta Strepsils extra triple action-pastiller medan du är regnig eller ammar?

 • Säkerheten för Strepsils extra trippelverkan för användning under graviditet och amning har inte studerats specifikt, men det förväntas inte vara skadligt. Men som med alla läkemedel, om du är gravid eller ammar bör du få råd från din läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel.

Vad är de möjliga biverkningarna av Strepsils extra triple action-pastlar?

Läkemedel och deras eventuella biverkningar kan påverka olika personer på olika sätt. Följande är några av de biverkningar som är kända för att vara associerade med detta läkemedel. Bara för att en biverkning anges här betyder det inte att alla som använder detta läkemedel kommer att uppleva det eller någon biverkning.

 • Överkänslighetsreaktioner, till exempel klåda i munnen eller halsen. Om du upplever detta bör du sluta använda dessa pastiller och kontakta din läkare eller apotekspersonal.

Tala med din läkare, sjuksköterska eller apotekspersonal om du vill ha mer information om eventuella biverkningar av Strepsils extra. Om du tror att du har upplevt en bieffekt visste du att du kan rapportera det här med hjälp av den gula kortwebbsidan?

Kan jag använda Strepsils extra triple action-pastiller med andra läkemedel?

Strepsils extra pastiller är inte kända för att påverka andra läkemedel. Om du redan använder andra läkemedel bör du dock få råd från din apotekspersonal innan du tar den här.

Andra läkemedel som innehåller samma aktiva substans

 • Stövlar i halsen avlastar dubbla action-pastiller.
 • Buttercup max styrka ömma halsen pastlar.
 • TCP-halsontrogen.

Läkares Råd