sexuell hälsa

Stoppar pillen

sexuell hälsa Stoppar pillen
Anonim

Fråga

Jag skulle vilja sluta ta p-piller och känner att den här frågan är meningslös att störa doktorn med, eftersom de är upptagna att se mig.

Finns det en viss tid när jag kan sluta ta pillan, t.ex. efter sista förpackningen, eller kan jag bara sluta ta dem och vänta på en naturlig period?

Svar

Den bästa tiden att sluta ta pillan är i slutet av ett paket med piller. På så sätt kommer du att få uttag av blödning som vanligt och då kommer din nästa blöda att bli en naturlig period.

Det är bra att sluta ta pillen när som helst under ett paket, men i det här fallet kan du ha något oregelbundet blödning under den första månaden eller så att du är borta från pillan.

Självklart när du slutar pillen är du inte längre skyddad mot graviditet och så om du inte planerar att bli gravid, behöver du använda en alternativ form av preventivmedel.

Om du planerar att bli gravid, skulle det vara klokt att börja ta ett folsyratillskott (400 mikrogram dagligen) så snart du stoppar ditt piller eftersom det har visat sig minska risken för spina bifida hos barnet.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd