graviditet

Spot de graviditetsfare tecken

graviditet Spot de graviditetsfare tecken
Anonim

Din ryggvärk, du behöver ständigt lungan och du får halsbränna efter kvällsmaten. Du kommer vara mycket lycklig om du går igenom de närmaste 40 veckorna utan graviditetsnigglar.

Medan de flesta inte är allvarliga ur medicinskt perspektiv finns det några som du bör hålla ett öga på.

Blödning

Varje mamma att frukta detta, men det betyder inte alltid det värsta.

Tidig blödning händer ungefär ett kvartal eller graviditeter och mer än hälften av dessa kvinnor fortsätter att ha en hälsosam baby.

Men få alltid blödning checkas ut.

Hälsovarning

Om blödningen fortsätter kan du bli refererad för en skanning. Om du har kraftig blödning och kramper kan du undersökas för att se om din livmoderhalscancer sträcker sig. Om det är kan du misslyckas. Om du blöder i mitten av graviditeten kan du få en låglättande placenta.

Tecken är ljusrött blod och blödning efter kön. Du kommer att skannas och din baby kan levereras tidigt av kejsare.

Blödning i sen graviditet kan vara ett tecken på placentaavbrott, där placentan börjar komma ifrån livmodern. Om det är mildt och din bebis inte är förfallen än, kommer du att övervakas.

Om det är allvarligare och senare kommer ditt barn troligtvis att levereras av kejsarsnitt.

Svullnad

Minst hälften av mödrarna måste märka lite svullnad. Det beror vanligtvis på det extra blodcirkulationen, vilket gör att kroppsvävnaden behåller mer vatten.

"Om det bara är dina ben och fötter, är det vanligtvis harmlöst", säger jordmor Sue Jacob från Royal College of Midwives.

Du kan hjälpa dig själv genom att:

  • Bär stödstrumpor.
  • Dricker mycket vatten.
  • Att sätta upp fötterna
  • Promenader regelbundet.

Hälsovarning

Ibland kan svullnad vara ett tecken på preeklampsi, ett potentiellt allvarligt tillstånd som orsakar högt blodtryck som drabbar cirka 10% av gravida kvinnor.

I de tidiga stadierna får du inga tecken och det enda sättet att diagnostisera det är att kontrollera ditt blodtryck och testa urin för spår av protein.

Vanliga symptom är svullnad i händer, handleder, anklar och ansikte, suddig syn och dålig huvudvärk. Om din läkare diagnostiserar pre-eklampsi kan du få droger för att sänka blodtrycket.

Om det är allvarligt, är det bara att leverera ditt barn snabbt.

För mer information, ring Action på Pre-eclampsia.

Klåda

En torr klåda är vanligtvis inget att oroa sig för.

Du kan hjälpa dig själv genom att:

  • Bär lösa bomullskläder.
  • Använda en rik fuktkräm.

Hälsovarning

Cirka 1% av mödrarna att utveckla ett levertillstånd som kallas obstetrisk kolestas. Klåda är ofta det enda tecknet, vanligtvis från 28 veckor, särskilt på palmer, sålar, ben och armar.

Klåda är inte alltid svårt, säger Jenny Chambers från gruppen Obstetric Cholestasis Support. "Det är därför det är viktigt att blodprov är färdiga."

Testerna kan behöva upprepa som vissa kvinnor kliar ett tag innan de får ett positivt resultat. Om det diagnostiseras kan det behandlas med droger och ditt barn måste levereras runt 37 veckor.

Andra läser:

Skönhet i graviditet: Hur kan du se vacker fram till din förfallodag?

Vad ska jag äta under graviditeten ?: Under graviditeten måste en kvinna ge bra näring för två individer.

Utvecklar din baby normalt ?: Hur vet du att ditt barn utvecklas normalt?

Läkares Råd