mental hälsa

Spendera tid själv gör dig mer kreativ, säger studie


mental hälsa Spendera tid själv gör dig mer kreativ, säger studie

The Truth About YouTubers In 2017 (Juli 2019).

Anonim

Om du någonsin har haft en stor känsla av lättnad när en vän avbryter planer i sista minuten och du får spendera kvällen själv med ett glas vin och Netflix då a) är du inte ensam och b) det visar sig att du kan vara på något.

Eftersom ny forskning har bekräftat att spendera små mängder av tid i sig kan faktiskt erbjuda dig en ganska stor fördel ...

Enligt forskare från University of Buffalo i USA bidrar en viss typ av ensamhet - känd som "unsociability" - att öka din kreativitet.

Studien, som publicerades i tidskriften Personlighet och individuella skillnader, undersökte skälen till varför människor väljer att avstå från social interaktion.

Medan resultaten visade att många dra sig socialt på grund av problem inklusive ångest eller blyghet, upptäckte laget att ett antal av de 295 deltagarna var motiverade av vad de kallar "oskäliga preferenser för ensamhet".

I grund och botten väljer dessa människor att spendera tid ensam, inte för att de är antisociala, men för att de verkligen njuter av ensamhet ...

Och det ser ut som att deras "tid" kan hjälpa dem att bli mer kreativa.

"De är inte antisociala", förklarade studieförfattaren Julie Bowke. "De initierar inte interaktion, men verkar inte heller avverka sociala inbjudningar från kamrater.

"Därför kan de få tillräckligt med peer-interaktion så att de ensamma kan njuta av den ensamheten. De kan tänka kreativt och utveckla nya idéer - som en konstnär i en studio eller akademiker i hans eller hennes kontor."

Hon tillade: "Under åren har osociability karakteriserats som en relativt godartad form av socialt tillbakadragande.

"Men med de nya resultaten som kopplar den till kreativitet tror vi att osäkerhet kan bli bättre karakteriserad som en potentiellt fördelaktig form av socialt återkallande."

(h / t Stylist)

Från: Prima

Läkares Råd