välbefinnande

Specialist sjuksköterskor räddar jobbnedskärningar


välbefinnande Specialist sjuksköterskor räddar jobbnedskärningar

Sjuksköterska om droger och att rädda liv! (Juli 2019).

Anonim

Specialist sjuksköterskor har uttryckt oro över framtiden för sina jobb över rädsla som de riktar sig till för att minska kostnaderna.

En undersökning av 330 av Storbritanniens specialist och erfarna sjuksköterskor av Royal College of Nursing (RCN) fann att en av fem riskerar att bli överflödiga.

Nästan hälften (47 procent) har haft risk för ombandning / nedgradering och 45 procent säger att de har arbetat utanför sitt specialområde för att täcka personalbrist.

Över kvart (27 procent) görs sänkningar på sin arbetsplats.

Det är trots att NHS är på väg att ha ett överskott på 1, 8 miljarder kronor och en ny betoning på vikten av specialist sjuksköterskor.

Lord Ara Darzi s översyn av NHS sade specialistvård bör vara hjärtat av NHS.

RCNs generalsekreterare Dr Peter Carter sa att det är "tiggare tro" att specialist sjuksköterskor riktas "i ett försök att minska kostnaderna".

"Specialist sjuksköterskor är våra guldpläterade resurser som gör en stor skillnad för sina patienters liv", tillade han.

"Förlusten av bara en av dessa högt utbildade experter kommer att få en oproportionerlig inverkan på patienterna.

Dr Carter fortsatte: "Det här är de mycket sjuksköterskor som kommer att ligga i centrum för regeringens planer på att leverera vård närmare hemmet och ändå behandlas samma sjuksköterskor som mjuka mål.

"Vi borde titta på sätt att rekrytera fler specialiserade sjuksköterskor och behålla dem som redan arbetar i yrket. Att rikta dem till redundans och utnyttja deras färdigheter är säker på att skicka dem i motsatt riktning.

Diabetes UK sade att det är oroat i undersökningen konstaterar att personer med diabetes behöver specialistvård.

"Diabetes specialist sjuksköterskor är en integrerad del av den lokala diabetes-tjänsten och spelar en grundläggande roll i att tillhandahålla utbildning och stöd för allmänvård diabetes team", säger Douglas Smallwood, Diabetes UK.

"Det skulle vara skrämmande om personer med diabetes saknade tillgång till sina råd, stöd och färdigheter.

Beslutsfattare måste se till att investera i specialistvård för att leverera patientcentrerad vård snarare än att sänka kostnaderna och äventyra människors hälsa. "

Som svar på bekymmerna sade hälsovårdsminister Ann Keen: "Sjuksköterskor som bryr sig om människor med tillstånd som multipel skleros, epilepsi, stroke, diabetes, bröstcancer och Parkinsons sjukdom är avgörande för utsatta patientgrupper.

"Institutionen (av hälsa) arbetar nära de välgörenhetsorganisationer som är associerade med dessa förutsättningar för att utveckla vägledning för NHS för att säkerställa att de kan kommunicera effektivt och utnyttja kompetensen hos specialiserade sjuksköterskor på bästa sätt.

"Jag träffar regelbundet med de välgörenhetsorganisationer som är associerade med dessa villkor och avdelningen arbetar nära dem."

© Adfero Ltd

Läkares Råd