öra näsa och hals

Sår hals på grund av tonsillit


öra näsa och hals Sår hals på grund av tonsillit

Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Min GP säger att jag har tonsillit, han förskrivte inte någon medicinering. Jag har haft en mycket ont i halsen i sex dagar och det verkar inte bli bättre.

Vad kan jag göra för att underlätta mina symptom (förutom att ta paracetamol)?

Svar

Tack för din förfrågan.

Jag uppskattar verkligen att det ibland kan vara svårt att förstå varför det är olämpligt för läkaren att ordinera mediciner när du känner dig sjuk och hälften förväntar dig en recept som hjälper.

Majoriteten av ont i halsen är ett resultat av virusinfektion.

Antibiotikabehandling är inte användbar mot virus, faktiskt allergisk reaktion mot antibiotika som penicillin rapporteras förekomma tio gånger mer vanligt än vid rutinmässiga vaccinationer som difteri, stelkramp och polio.

Därför kan symtomatisk behandling med vanlig paracetamol och / eller tillräcklig vätska, vila, en varm miljö och ånginhalation vid överbelastning och användning av halssubstanser och / eller en proprietär munvård alla vara till hjälp för att hjälpa till med återhämtning.

Med detta sagt finns det vissa symtom som bör utvecklas eller dröja kvar, förtjänar ytterligare en medicinsk bedömning och recept om det anges.

Till exempel, om en patient skulle utveckla svåra inflammerade tonsiller (ibland med vita fläckar) i samband med hög feber och smärtsamma, förstorade körtlar, så skulle jag föreslå att antibiotika indikerades.

En historia av återkommande infektion skulle också vara en faktor som kan övertyga mig om att ett recept var nödvändigt.

Du har inte nämnt en hosta, men detta kan ofta utvecklas som en sekundär egenskap efter ont i halsen, och om det skulle vara aktuellt att betrakta på egen hand, behandlas behandlingen.

Var inte rädd för att återvända till din läkare om saker drar på sig, eftersom recept kan nu vara nödvändigt, men bara en ytterligare bedömning kommer att berätta.

Med vänliga hälsningar

Dr John Pillinger, GP

Läkares Råd