hudvård

Lös känsliga hudproblem

hudvård Lös känsliga hudproblem
Anonim

Känns din hud som att du inte kan lägga något på det?

Orsaken

"Föroreningar, förändringar i temperatur och miljö, kraschdieter och medicinering kan alla försvaga epidermis skyddshinder, " säger ledande dermatolog Dr Stefanie Williams.

"Plötsligt blir det till en punkt där din hud inte kan ta den längre och du hamnar med rodnad och flakighet eller det känns bara irriterat och varmt."

En annan viktig orsak till känslighet är att byta produkter och överbehandla huden. Ledande facialist Yvonne Martin ser det hela tiden i sin salong.

"Det finns så många produkter där ute, mina kunder vet inte vart man ska börja", säger hon.

"Ständigt byta produkter och överdriva med skal, exfoliatorer och aktiva ingredienser kan bryta ner hudens försvar snarare än att bygga upp dem."

Behandlingen

Undvik växtbaserade produkter.

"Vi brukar gå för dem eftersom de är naturliga och därför uppfattas som bra för känslig hud", säger Dr Williams, "men de kan vara extremt irriterande och till och med allergiframkallande.

Gå till milda krämer och lotioner avsedda för känslig hud. ' Om din hud verkligen störde, är Sudocrem - balsam för babyens bottnar - utmärkt vid lugnande och lugnande inflammation och det kan vända om rodnad, torr hud och känslighet i dagar.

Övergripande, undvik överbelastning av din hud, och om du kan spendera ett par dagar utan smink, ännu bättre.

"Bygg upp hudens barriär genom att få massor av omega-3 fettsyror - du hittar dem i linfröer, linfröolja och fet fisk, som alla är lätta att ta med i din kost", säger Judith Wills.

Produkterna: Bare Minerals Deep Cleansing Foam, £ 15, har en flätig mjuk konsistens som inte kommer att lämna huden känslan avdras.

Decleor Harmonie Calm Delikat Milky Cream Fluid, £ 44, 50, är ​​formulerad för att hjälpa känslig hud att återvinna.

Eller prova La Roche Posay Toleriane Riche, 12, 85 £, en hudkrämerad hud som är extremt lugnande och hydrerande och kan även användas på eksem.

Andra läser också:

Förvisa mörka cirklar under dina ögon: När du tittar i spegeln ser du mörka cirklar runt dina ögon? Om så är fallet är du inte ensam.

8 av de bästa kroppsvätskorna: Det är viktigt att skydda din hud från elementen så ta en titt på vårt urval av de åtta bästa kroppsfuktarna.

Läkares Råd