välbefinnande

Stinkande strumpor kan berätta för oss varför vissa människor är mer benägna att myggbett


välbefinnande Stinkande strumpor kan berätta för oss varför vissa människor är mer benägna att myggbett

Filme//Animação//Dublado em Portugues//Justin e a Espada da Coragem (Juli 2019).

Anonim

Myggor är en av de värsta sakerna på sommaren, med förmågan att göra en idyllisk kväll i det stora utomhus till en gränsöverskridande skrapa frenesi. Men varför är det att vissa människor verkar lida mer i händerna på dessa blodsugande insekter än andra?

Forskare i Storbritannien är i färd med att bestämma i vilken utsträckning genetik påverkar hur attraktiv vi är mot buggarna med ingenting mindre än 200 uppsättningar illaluktande, redan slitna strumpor. Vi njuter verkligen inte av dem!

Studien

Strumporna togs från par av identiska och icke-identiska tvillingar, med hopp om att fastställa vilka lukt som producerade attraktiva (och omvänt avstötande) kemikalier. Leadforskare James Logan berättade för Scientific American :

"Vi vet väldigt lite om genetiken hos vad som gör oss attraktiva för myggor. Vi hoppas att den här studien ger oss mer insikter i de mekanismer som hjälper oss att förändra våra kroppslukor för att göra oss mer eller mindre attraktiva för myggor."

Teamet valde att använda tvillingar för sitt arbete efter att tidigare forskning på ett mindre prov visade att myggor tycks vara mer lockade till identiska tvillingar jämfört med icke-identiska tvillingar. Logan tillade:

"Om vi ​​kan identifiera viktiga gener kan vi kanske utveckla ett piller eller läkemedel som gör att kroppen kan producera naturliga repellenter för att hålla myggor borta."

I nästa steg av forskningen planerar laget att placera de illaluktande strumporna i en vindtunnel tillsammans med myggor.

Tidigare forskning

Detta är inte första gången som vetenskapen bakom myggbett har undersökts. Det är känt att genetik står för en hel del 85% av människornas mottaglighet för insektsbett, med vissa element - som höga koncentrationer av steroider eller kolesterol, när de finns i överskott på hudens yta - vilket gör att de svärmer sig närmare.

Det har också föreslagits att myggor riktar sig mot människor som producerar överskott av vissa syror, som urinsyra - vilket utlöser insekternas luktsinne - medan gravida kvinnor också är mer benägna att bita. Det verkar emellertid som om attraktionstiden börjar länge innan biten - med de irriterande buggarna kan de lugna sin middag från upp till 50 meter bort.

Trots all forskning tror forskarna fortfarande att det kommer att bli en lång tid innan vi räknar ut ett sätt att förhindra insektsbett. Fram till dess rekommenderar NHS att du gör följande steg:

  • Använd långärmade skjortor och byxor / kjolar.
  • Håll dig sval .
  • Använd insektsmedel .

Vi ÄLSKAR: Och om du är otur att få bitad försök lösning för bites. Den här nya rullebollslösningen med fackformat hjälper till att lugna nybiten, irriterad hud. Den innehåller ett effektivt aktivt grönt teextrakt, vilket har kliniskt visat sig minska hudrödhet och irritation tillsammans med en unik blandning av aktiva ingredienser, inklusive lugnande Aloe Vera .

Den aktuella studien genomförs i anslutning till London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Läkares Råd