sexuell hälsa

Sedan jag föds hatar jag sex


sexuell hälsa Sedan jag föds hatar jag sex
Anonim

Fråga

Jag kan inte bära för att kyssa min man - aldrig ha kul med honom.

Jag har alltid haft en mycket hög könsdrift även när jag var gravid.

Jag älskar min fästman till bitar och han älskar mig, men det här problemet börjar verkligen påverka vårt förhållande. Barnet är nu två år gammal.

Svar

David skriver:

Din är ett fantastiskt vanligt problem. En mycket stor del av kvinnorna "går av kön" efter att ha fött. Det finns många anledningar till detta, inklusive:

  • hormonförändringar
  • utmattning
  • uts och stygn "nedanför".

Psykologiska faktorer kan också spela en roll.

Den goda nyheten är att de flesta kvinnor i slutändan kommer över problemet. Men det är inte något som kan rusas. Så det är viktigt att din man behandlar dig med kärlek och förståelse - och kritiserar dig inte för att du inte känner dig sexig.

Christine tillägger:

Jo, David har beskrivit det faktum att detta är ett komplicerat problem. Och det är oklart varför, eftersom - till exempel - alla kvinnor upplever samma hormonella förändringar, vissa kvinnor förlorar intresset för sex och andra inte.

Ofta är trötthet den stora skyldige. Ibland finns det andra skäl - som när kvinnor känner att de har förlorat sin identitet, eller de känner sig deprimerade, eller de känner sig irriterad eftersom de gör mycket mer i huset än deras man.

Många experter säger också att förlust av libido är naturens sätt att se till att kvinnor fokuserar på sin bebis snarare än att göra en annan. Men efter 24 månader tror jag att det här inte kommer att vara orsaken till det.

Depression är alltid en möjlighet, och om du tror att du kan vara deprimerad, skulle det vara en bra idé att se din läkare. Du bör också se din läkare om sex är ont på något sätt. Eller så kan du se en kvinnlig läkare på din närmaste familjeplaneringsklinik - dessa dokument är mycket vana vid att hjälpa kvinnor med postnatala problem.

Det finns också en mycket bra stödgrupp kallad Meet a Mum Association. De hjälper kvinnor som upplever depression efter födseln.

På en mer personlig anteckning tycker jag verkligen att det är viktigt för par att stanna fysiskt nära även om det inte är fullt kön på agendan. Det är alltför lätt för män och kvinnor att glida ihop, eftersom mannen är tveksam till att inleda en knuff om kvinnan anser att han kräver sex och kvinnan är tveksam till att koka upp om mannen misstolkar vad hon vill och plötsligt förväntar sig samlag .

Därför föreslår jag alltid till par att de har ett kodord - som namnet på en favoritfilm - vilket betyder: "Jag dör för en riktig stor kram, men jag vill inte ha sex."

Jag hoppas att några av vad vi har föreslagit kan hjälpa dig, och att du börjar känna dig bättre om sex verkligen snart.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd